Endeliiiig! Veggen er ferdigmalt :-D

Nå er veggen endelig ferdig, etter utallige timer her oppe med små pensler og vond rygg kan jeg endelig senke skuldrene litt. Det som gjenstår er å male de tre siste veggene, men da bruker jeg bare rull, så da går det fort unna! Pirkarbeid er jeg ferdig med, for en stund i allefall. Men så ivrig som jeg er etter å gjøre noe nytt og forandre på ting for tiden, blir det vel ikke lenge til jeg finner på noe igjen.

Malinga var ikke helt tørr når jeg tok bildene her, men jeg er SÅ glad og SÅ stolt over å ha greid (og orket) dette her, så jeg greide ikke vente med å ta av maskeringstapen og ta bilder. Kom ned fra rommet for bare 10 minutter siden, og nå skal sofaen nytes resten av kvelden. I morgen kveld skal alt på de andre tre veggene skrus ned og da skal jeg male de i en gråfarge som også går igjen i dette motivet. Og så blir det styling av rommet, gurimalla som jeg gleder meg!!!

 
Julehuset

Julehuset tar form, sakte men sikkert. Noen nisser så dagens lys i går og stjernene har funnet plassene sine i vinduene. Her blir det ikke mye rødt, men noe kommer frem blant alt det hvite og sølv. Jeg har aldri likt rødt, men det hører julen til. GLEDER meg til å pynte juletreet rett før julen ringer inn, men før den tid må vi nok kanskje kjøpe et?... Det vi har liggende på mørkloftet er skikkelig gammelt og slitent, så her må et nytt et komme i hus. Noen tips til hvor jeg kan finne et som ser veldig ekte ut, men som også er billig?

Gullguttene koser seg, en ligger storfornøyd på leketeppet og den andre går rundt å leker nisse♥Elsker de nye putetrekkene med hjort på, de er så koselige!Litt røde hortensia blant de hvite gjorde virkelig susen!


Har du rødt, hvitt, sølv eller en blanding av alt til jul?
Lys opp ditt hus <3

Nå er huset vårt pyntet både innvendig og utvendig. Lyslenker og andre julelys utendørs synes jeg er så vakkert. Så her skal det kjøpes mer og mer hvert eneste år, til vi har verdens vakreste julepyntede julehus i bygda♥♥ Jeg eeeelsker juuuul!

Tips til adventskalender

Jeg som alltid bruker å være tidlig ut med alt når det kommer til advent og jul, har vært skikkelig sein og ligget på latsiden i år. Jeg har ikke startet å pakke inn adventsgavene til sønnen min, ikke har jeg sett over julepynten, ikke er alle julegavene ferdig og ikke er huset ryddet og klart til å bli julepyntet. Kanskje fordi jeg har prioritert litt "feil" og heller startet med oppussing av soverom... Men, jaja, heldigvis skal ikke alle adventspakkene her i huset henges opp, men vi skal legge en pakke i postkassen hans på soverommet til hver morgen. Så da trenger ikke alle å være ferdige til 1.desember, heldigvis.

I tillegg til litt godis har jeg kjøpt inn noen leker og kosedyr, slik at det ikke blir baaare nammis.

Kjøkkenutstyret kan deles opp i flere pakker, og det samme kan penslene.
Det er ikke størrelsen, prisen og antallet som teller, men tanken. Og heldigvis er alt dette noe Edvard ønsker seg
og setter STOR pris på. Han elsker rolleleik og han elsker å male. 
Mulig jeg lurer noen sjokoladepenger oppi bare for å være ekstra snill. Det er jo jul bare en gang i året♥
Edvard er så utrolig glad i ugler, så denne hånddukka tror jeg er midt i blinken.
Han har ei GEDIGEN ugle på soverommet som han alltid sier god natt til og pakker den godt inn i ei dyne på kvelden.

 

Hva har du i adventskalenderen til dine/ditt barn?
Advent!


Gleder meg sånn!

Nå når soverommet til Edvard er under oppussing og forandring fra babyrom til storgutt-rom, må det pusses opp ordentlig. Alle vegger skal males, alt skal flyttes rundt på og selvfølgelig måtte noe nytt kjøpes inn. Hadde håpet på å bli ferdig til i morgen, første søndag i advent, men ting tar tid og pakkene med alt dette har ikke kommet enda. Men så lenge jeg blir ferdig i løpet av neste uke skal jeg være fornøyd! I kveld blir motiv-veggen ferdig, og i morgen skal jeg maskere og gjøre klar de tre siste veggene. Skal også male motiv på stoler og bord der inne, så jeg har nok å gjøre. Men, se på alt det fine her da! Gulvmatta er 120 *180 og kostet kun 89,- :-D jippijey!

Tøffe poser for leker fra jollyroom

Oppbevaring for alle hans nydelige tegninger

Oppbevaring av malekoster og tegneblyanter

Det fine grå gulvteppet som skal brukes som leketeppe

Og sist men ikke minst, TAVLE :-D 
Den skal males i en blåtone før den skal tas i bruk, da jeg HATER denne trefargen.

 

 


Forandring fryder..!

Godt med litt forandring innimellom. Også kan jeg bare dra det av når jeg vil ha den helt hvit igjen :-)
Diy tapet - fortsettelse

Ja, jeg har spart masse penger på å male dette motivet selv, men gurimalla så mange timer det tar. Jeg har vært oppe på dette rommet hver eneste kveld denne uka, og begynner snart å se enden på prosjektet. Bare to skyer, fire trestammer og to små hus igjen å male, så er denne veggen ferdig. Da gjennstår det bare å male de resterende tre veggene grå og male motiv på sittegruppen som skal stå her inne. Venter på en del nytt interiør til rommet, og jeg GLEDER meg til å få det HELT ferdig!!
Hva synes du? Sønnen min er fornøyd, så da er jeg glad :-)
Kosedag


Ønsker dere en fortsatt fin dag :-)
Jeg skal kose meg sammen med disse to, og når min største gullgutt finner senga i kveld skal jeg tilbringe resten av kvelden på rommet hans med prosjektet mitt. Gleder meg til jeg blir ferdig......phu...

DIY - tapet

Denne uka er det soverommet til sønnen min Edvard på 3.5 år som står for tur. Det har vært babyblått siden vi flyttet inn i huset, og nå er det virkelig på tide å pusse det opp og fjerne babystilen der inne. Jeg har lenge siklet etter sne design sin tapet, men siden den koster FLESK og ikke passer perfekt inn med tanke på mål, måtte jeg finne på noe annet smart. Jeg lånte meg prosjektor og tegnet grovt rundt hver ting før jeg startet å male. Tapeten på soverommene er ruglete og veldig ekkel å male beint og fint på. Og siden jeg ikke orker å maskere hver eneste lille detalj, må jeg male med bittesmå pensler og være så stødig på hånda som overhode mulig. Malte litt i går kveld, og slik ser det ut nå:

Mangler å male alt av område rundt, trestammene og lastebilen. Deretter skal det gjøres en fin detalj på bordet og stolene, dekoreres og flyttes om. I mellomtiden flyttet vi senga hans inn på lillebroren sitt rom slik at han kan sove der til alt er ferdig og malingslukta er borte.

Hva synes du? :-)
It's all about the details

Dåpsdetaljer♥

 
Din liksom-perfekte fasade gjør deg ikke lykkelig

Det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen er å sjekke sosiale medier. Blar side opp og side ned på instagram, utforsker verden. Ser perfekte hjem som ikke har en eneste pyntegjenstand som ikke passer inn eller står skeivt. Fargene matcher interiøret på en så fantastisk måte at det ikke kan beskrives. Det er så ryddig, rent og flott at man ikke skulle tro det huset var brukt til annet enn til utstilling. Til og med det lille WC i huset matcher resten og er så innbydende at du kan sitte flere timer der inne og bare beundre alt. Soverommene ser ut som de er tatt rett ut fra en katalog, stor og lekker sengegavl, pledd i nydelige jordfarger, knagger og speil i skinnende sølv, masse puter og selvfølgelig et perfekt walk-in-closet med perfekt innredning og perfekt inventar. Og ikke en eneste sokk på gulvet eller en genser i senga. På badet er alt skinnende rent, en gedigen dobbeldusj som nesten glitrer fordi den er så ren. Og ikke der heller er det noe rot å se. Barna er alltid i nydelige, moteriktige og dyre klær. Sitter alltid pent og pyntelig ved lekebordet på soverommet eller ved sitt eget lille sminkebord og børster sitt lange hår. Disse barna er så ryddige tenker du, for det er ikke noen leker å se, hverken på stua, soverommet eller på barnets lekebord. Personen bak dette er også så vakker, nydelig sminke og nydelig hår, og selvfølgelig nydelige klær. Tar #selfie i sitt store speil i gangen hvor alt ser så perfekt ut. Og i tillegg jobber denne personen 8-16 hver ukedag, er det mulig å få til alt dette tenker du. Du klikker med en gang på "følg" slik som 100k har gjort før deg. For man må jo bare følge denne perfekte personen som ikke har noe feil og mangler, hverken på seg selv eller sitt perfekte hjem og liv.

PERFEKT?

Nei, man har bare sett det som publiseres og ikke #bakfasaden. Rett før bildet av den perfekte stua ble tatt, har sikkert denne personen stått på og ryddet vekk alle lekene og plassert de i en kurv de ellers har stående så fint i det ene hjørnet til pynt på stua med noen fine pynteting oppå. Selv om man er kjapp til å forhåndsdømme i dagens samfunn tenker at "her har ikke barna leker og ikke får de leke på stua.." er det faktisk ikke sikkert denne personen tar bilder av huset når barna er hjemme eller kanskje ligger de å sover når denne perfekte mammaen tar alle disse perfekte bildene av deres perfekte hjem. Når denne personen tar sine #selfies har hun sikkert tatt 20 bilder før hun er ordentlig fornøyd og kan poste det slik at sine 100k følgere og resten av verden kan se det. For hun vil jo oppnå flere følgere og så mange likes som mulig. Men tror dere det er dette som gjør denne personen lykkelig? Hadde du blitt lykkelig av å hele tiden måtte føle for å bevise noe og få følgere verden over til å tro at du har det så mye bedre enn de? Neppe.

Jeg legger heller ikke ut den første selfien jeg tar, for jeg vil jo ikke ha med dobbelthaken min eller vise meg fra den "feile vinkelen", og jeg passer også på å ha greie bilder på instagram når det kommer til interiør, selv om jeg aldri kommer til å få så mange likes og følgere som de aller fleste har. Og ikke tar jeg bilder akkurat der hvor sønnen min sine leker ligger, for det er det ingen som har noen interesse for å se. Og det er mange ganger jeg føler jeg endelig fikk tatt det fine bildet av sofakroken, og i det jeg skal legge det ut ser jeg at ved den ene sofaputa ligger det en fjernkontroll og under bordet en lekebil.. Da må man starte på nytt igjen, så klart. For man vil være fornøyd. Så bak enhver perfekt selfie og interiørbilde, ligger det mange forsøk bak for å få det så perfekt som mulig slik at vi alle andre på instagram kan bli forbauset og ønske å følge nettopp denne personen.. :-)

"Livet trenger ikke være perfekt, for å være fantastisk"

 
Løp og kjøp, SALG!

I sommer mottok jeg noe som jeg lenge skulle ha kjøpt! Nemlig ei reiseseng. Når man har små barn og aldri er i ro i helgene, er det greit å ha ei slik seng man bare kan pakke i bilen og ta med seg. Denne senga fra jollyroom er helt suveren, for den kan enkelt tas opp og legges sammen og er i tillegg lett å bære og tar liten plass i bilen. Nå skal vi på helgebesøk hos mine svigerforeldre og da er denne senga selvfølgelig pakket og klar i bilen vår. Den er på salg nå og koster bare 399,-. Ta turen inn på jollyroom og gjør et godt kjøp (eller ti) for der er det masse fint og masse salg :-) Kanskje får du handlet noen julegaver også med det samme, om du er like treig som meg og handler i siste liten..!

Senga er fra merket #beemo og kan kjøpes her: http://www.jollyroom.no/produkter/reiseseng-svart


Good moms have happy kids

I natt har jeg sjekket inn hos mine foreldre med begge barna, ettersom samboeren er borte og jeg er husredd og mørkredd.
Og da er det fryktelig ekkelt å være alene hjemme i et hus som har 3 etasjer, for da er det mange rom en galing kan hjemme seg i..
Neida, joda, neida.. Jeg har nok sett alt for mange skrekkfilmer, for jeg er alt for lettskremt!
Drar frem den kreative siden innimellom

De siste årene har jeg blitt flinkere til å prøve selv før jeg får andre til å hjelpe meg eller gjøre ting for meg. Før hatet jeg å bake, dekorere, male, tegne og utfordre meg selv. Men spesielt det siste året har jeg virkelig testet meg selv og prøvd nye ting. Det er ikke sikkert det å sy med symaskin og lage sengesett, vognpose, sengehimmel og det å male motiv rett på veggen er så stort for så mange andre. Men for meg er det veldig stort. Jeg har aldri tegnet NOE fint, så det å få så mye skryt av det jeg har gjort på min lille William sitt rom, ja det varmer hjertet og er FANTASTISK koselig! Setter så utrolig stor pris på hver og en av de kommentarene her, på facebook og instagram. Snart skal jeg pusse opp Edvard på 3.5 år sitt rom også, og han har ønsket seg en vegg med motiv. Det blir et spennende prosjekt og skal selvfølgelig deles her inne.

Men over til det innlegget her skulle handle om - Dåpskaken.

Dåpskaker koster veldig mye om man skal kjøpe den ferdig med pynt av flinke bakere. Og det forstår jeg veldig godt, for det er faktisk mye arbeid. I løpet av disse 3 årene har jeg handlet flere former som kan brukes på slike kaker, sko, bamse, bokstaver, roser etc. Og jeg synes det er gøy å prøve slikt selv i stedet for å bruke masse penger på noe som forsvinner på èn dag. Jeg kjøpte hvit marsipan og blå fondant til pynten på internett, sammen med masse annet til dåpen. Kjøpte to 3-delte kakebunner og satte i gang dagen før dåpen. Figurene fryses en liten stund i formene sine før de kan taes ut og plasseres på kaka, så de er i fryseren mens selve kaken lages. Det å legge marsipanlokk er det VÆRSTE med hele dekoreringen her, for jeg får det bare ikke til.. Men, det ferdige resultatet ble ikke så værst etter å ha dekket de styggeste områdene med pynt, og med tanke på at det er jeg som har laget den så må jeg vel bare si meg fornøyd. Det som var det artigste med å ha laget denne selv, var at jeg fikk spørsmål om hvor jeg hadde kjøpt kaken..! Det ga meg mestringsfølelse :-) Da jeg sa det var jeg som hadde laget den, spurte hun om jeg tok på meg bestillinger, men det gjør jeg nok aldri. For marsipanlokket er en kamp, haha..


Oreokaken laget jeg også selv, men synes vimplene jeg laget ble i overkant for store.Roseformen er fra ebay, bokstavene - bamsen - skoen er fra en annen nettside her i norge, men husker ikke hvilken.
Kronen laget jeg selv. Dåpsbarnet er noe så enkelt som en bit av kakebunnen som jeg skjærte bort og dekte med marsipan.
Å finne sin egen stil

Jeg er vel ikke alene om å se på alle disse flotte instagramprofilene, som alle har det ryddig og pent til enhver tid. Strøkent hus, en perfekt rød tråd og så utrolig hjemmekoselig. Og selv slite til de grader med å i det hele tatt innrede huset på en grei måte. Jeg har strevd med å finne min røde tråd i over 3 år nå, og vinglet veldig mellom farger på vegger og interiør. Hadde jeg vært millionær hadde det sett annerledes ut her hjemme annenhver uke, det er jeg sikker på. For siden vi flyttet inn her har jeg ønsket så mange forskjellige farger på veggene her hjemme, og kjøkkenet kunne jeg sikkert endret minst en gang i året. Til slutt endte jeg opp med grå vegger i mange av rommene, grå sofa, hvitt, drivved og sølv i interiør og møbler. Synes selv at jeg begynner å få det fint og er nesten helt fornøyd. Men jeg føler ikke jeg greier å få det lunt og koselig, uansett hva jeg gjør blir det ikke sånn som jeg ønsker det. Formen på stua vår gjør det ikke så mye enklere å møblere heller, da den er lang og smal.. Ikke kan jeg ommøblere, for sofaen har bare en mulighet her inne. Skap og spisestue kan flyttes på, men ikke så lenge barna er små da de har en del av stua hvor de har lekekjøkken, lekegrind etc.

Men, hvorfor greier vi ikke å bare være fornøyd med det vi har, og har fått til?


Photoshoot
Noe nytt på babyrommet

Min favoritt nettbutikk når det kommer til yttertøy til barn og alt av interiør til barnerom er jollyroom. Der har de masse sukkersøtt, men også veldig mye praktisk. Jeg har handlet leker der, støvler, regnklær, ytterdresser etc. Og nå har denne stumtjeneren kommet i hus. Perfekt inn på babyrommet i huset. Kan henge både klær og luer på den.

Om du ønsker å kjøpe er den av merket #aliceandfox, og den er enda søtere i virkeligheten!

Babyrommet tar sakte men sikkert form. Skulle hatt noen hyller, leker og oppbevaringsbokser. Og ikke minst skulle jeg ha laget den sengekantbeskytteren jeg snakket om i hele sommer. Men da ryggen ble lei og hele kroppen føltes som en tung elefant på slutten av svangerskapet ble det full stopp med hobbyen. Heldigvis er det lenge til babyen min flytter ut av vårt rom og inn hit, så jeg har god tid :-)Veggmaleriet er malt på frihånd av meg, sengehimmelen har jeg laget også (og sengesettet).
Har egne innlegg for alt dette, så om du er nysgjerrig er det bare å se her inne på bloggen.
Da var det også unnagjort :-)

I går den 08.11 ble vår kjære William døpt. Han var stille under hele gudstjenesten, for den sov han seg faktisk gjennom. Veldig greit å døpe de når de er så små synes jeg. Middagen sov han seg gjennom også, denne lille sovebabyen vår♥ Edvard var helt eksemplarisk hele dagen han også, han var stille i kirka, og om han da ville si noe så hvisket han pent. Han var så flink å tørke av vannet på William´s hode etter han ble døpt og han var snill og grei resten av dagen også. Som vanlig. Edvard er alltid snill, har aldri hatt noe negativt å si om denne karen♥ Håper han lærer lillebroren sin opp til å bli like pliktoppfyllende og snill også :-) Og det tror jeg han blir!De vakreste i hele verden, mammahjertet smelter!
Winter, spring, summer or fall

 

If the sky above you
Should turn dark and full of clouds
And that old north wind should begin to blow
Keep your head together
And call my name out loud, yeah

You've got a friend


Er det rart jeg er så fryktelig stolt over disse to? Jeg elsker de så høyt at det ikke finnes ord som kan beskrive det.
Å få være mamma´n til disse to er den beste gaven jeg har fått, noensinne.

Kjærlighet♥
Du vet du er (tobarns)mamma når..

 • Alt av glass (vinduer, dører, bordplate) er dekket av søte små fingermerker
 • Du alltid må ta en grundig sjekk på klærne for å passe på at de er RENE før du tar en kjapp tur inn på butikken.
  For der kan det befinne seg flekker av alt mulig, gulp, middagsrester, snørr....
 • Du heller slokner på sofaen etter barna er i seng, i stedet for å ha kvalitetstid med kjæresten
  For etter en natt med amming og deretter stå opp tidlig for å levere storebroren i barnehagen er du trøtt og klar.
 • Du heller kjøper klær til barna dine enn til deg selv. Joggebukse duger da til alt, eller?
 • Du har satt av skikkelig god tid for å rekke alt du skal + litt til. Men ender opp med å ligge langt bak skjema
 • Du gynger handlevogna som om det skulle ligget en gråtende baby oppi der
 • Barnetv fortsatt står på lenge etter barnas leggetid
 • Du har slike sanger som vennebyen og andre barnetv-sanger på hjernen
 • Du blinker i en sving, legger nugattien i kjøleskapet og ber sønnen legge tissebleien til lillebroren sin i kjøleskapet..
  AmMeTåKe
 • Du må planlegge dagen ut ifra barnas matrutiner
 • Du diskuterer fødsel, amming og babyer med alle du treffer
  Kanskje ikke rart enkelte gamle venner sjelden tar kontakt lenger
 • Du mater den ene med pupp og holder den andre med selskap ved frokostbordet
 • Huset er bombet av leker, men du dropper å rydde.. "Det blir jo slik igjen dagen etter uansett"
 • Du legger deg på kvelden med sminken på, fordi du mest sannsynlig ikke rekker å sminke deg før levering i barnehagen dagen etter
 • Du ikke lenger får gå på do i fred
 • Du alltid inntar kaffe eller te kaldt
 • Du takker pent for en halvspist spagett fra en liten hånd på den andre siden av middagsbordet
 • Du sjelden spiser mat samtidig med de andre fordi du alltid må amme
 • Det som inngår i skjønnhetsrutiner er å : sette håret opp i en ball, ta på deo og takke gud for at gårsdagens sminke er på!
 • Du synes et ansikt fullt av snørr og mat er noe av det søteste du har sett

 

 • Du setter de små foran ALT♥Er jeg alt for nøye?

Lenge før lille William kom til verden startet jeg med innkjøp av klær. Selv om nesten alt etter Edvard var helt og pent, måtte jeg selvsagt kjøpe masse nytt også. Sist handlet jeg aldri på kappAhl, kun på nameit/cubus/hm. Men nå har jeg sett at kappAhl har SÅ utrolig masse fint, så denne gangen handlet jeg alt nytt der. Newbie er det fineste klesmerket til små barn, og heldigvis har de opp til 110 i størrelse slik at Edvard også kan få klær i samme merket som sin lillebror i 1 år til. Etter hvert kom det inn nyheter, og det kom inn klær slik at brødrene kunne MATCHE :-D Har kjøpt veldig masse likt til de to, og har vel funnet juleantrekket der også. Må bare bestemme meg helt 100% sikkert før jeg slenger inn bestillingen. Det var så gøy å kjøpe like klær til guttene, men Edvard skjønte ikke hvorfor han selv skulle ha bukse og lillebror shorts.. For han trodde jo ikke lillebror skulle være så liten som dette. Men se på det her da, er det ikke søtt med matchende klær?
Jeg har vel egentlig handlet alt for mye klær til William, eller kan man egentlig få for mye? Han skifter minst to ganger pr dag, da han gulper ofte. Så klær føler jeg egentlig man aldri får alt for mye av til disse små. Men det jeg ofte får høre er at jeg er for pirkete og nøye når det kommer til barnas klær. Men jeg synes det er gøy å kle de pent og likt, og de har alltid klær som er behagelige å ha på. Edvard er såpass stor at han forteller selv hva som er greit å gå med og ikke. Stive dongeribukser brukes meget sjeldent her i huset, da joggebukser er så myyye bedre :-) Og kappAhl, der har dere truffet perfekt. Myke, pene bukser, like behagelige som joggebukser!
Nyfødtfotografering

Lille William♥

De beste i hele verden


Disse to er meningen med livet. Disse to gjør hverdagen min komplett og perfekt.

Dette er det første bildet som ble tatt av brødrene sammen. Her på sykehushotellet to dager etter lille William ble født.
Jeg følte for å ikke utsette Edvard for å besøke oss der og så forlate oss igjen,
da jeg trodde han kom til å bli veldig trist når vi ble igjen med babyen. Men det besøket ville jeg ikke vært foruten,
og jeg angrer ikke et sekund. Edvard var ikke noe lei seg, bare STOLT!

Mine to småkjærester♥
Apekattene mine. Spent på hvordan samspillet dem i mellom blir med årene.


Her var ikke William mange ukene, men sååå våken og herlig!

Edvard er en skikkelig skøyer, elsker å gjøre seg til og tulle på bilder.Åh, herlighet så stolt mammahjertet er. Jeg elsker dere høyere enn himmelen!!
Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits