Advent i mitt hjerte

 
Jula bringer ikke bare glede..

Tenk at det i dag er første søndag i advent... Tiden går så alt for fort, rekker ikke å heng med jeg!

Jeg føler meg som en skikkelig treig husmor om dagen som ikke har alt på stell før 1. advent.................!
Jeg har faktisk ikke ordnet ferdig adventsstaken en gang, det er noe jeg alltid har klart leeenge før, men i år har det blitt glemt! Det er jo så utrolig koselig med tente lys, og spesielt på denne tiden av året. Lukten av julebakst er heller ikke å kjenne er hjemme,
men ila den kommende uka skal jeg få bakt litt sammen med gullet mitt, det gleder jeg meg veldig til.
Han er jo 2.5 år denne julen og forstår mer og kan gjøre mer selv♥ Stjernene og lysestakene er selvfølgelig tent, og akkurat nå har jeg en god adventsfølelse etter julegrantenning etterfulgt av litt korpsmusikk, gløgg og pepperkaker.

Jeg ELSKER jula og familietid, og med det kommer også litt tristhet inn i meg.. Det er noen personer jeg så gjerne skulle feiret jul sammen med igjen, eller bare fått sett en gang til, gitt en stor klem til, pratet med og fått sagt hvor utrolig stort savnet er og hvor glad jeg er i dem, men aller helst hatt de sammen med meg til evig tid.. Blir alltid litt trist rundt advent/jul, da får jeg disse personene ekstra i tankene, det er noe ekstra spesielt med besteforeldre altså♥ Kommer rett musikk på radioen eller jeg spiller noen sanger som rører meg, kommer tårene med en gang. Hvorfor må vi bli så ekstra sentimentale rundt jul? Er det bare meg?DIY - skap

Tidligere i år fikset jeg en gammel kommode som jeg hadde bestemt meg for å gi til storesøstra mi i bursdagsgave. Hun har lenge ønsket seg et sort lite skap, og uten at hun visste noe om det laget jeg et. Det ble pusset, grunnet, malt, bygd om innvendig slik at hyllene ble annerledes, og til slutt fikk det to dører i stedet for to skuffer nederst. Litt røft og tøft med netting i dørene synes jeg, og veldig fint med diamantknotter.

Kurvene inni sto egentlig inni en hatthylle vi hadde i gangen tidligere, men den ble vi lei av og kastet den.
Kurvene passet perfekt inni det nye skapet. Hyllene er beiset i drivved og skapet er i matt sort.
Søstra mi var på nattevakt natt til bursdagen sin, og siden foreldrene våre har en nøkkel til huset hennes,
låste vi oss inn om kvelden da hun hadde dratt på jobb for å plassere skapet. Vi dekte det til med et stort
pledd og satte på en finfin sløyfe og kort.

Da hun kom hjem morgenen etter satt jeg klar på trappa for å bli med henne inn å se reaksjonen,
den ville jeg så absolutt ikke gå glipp av! I det hun går inn og ser den store "pakken" forstår hun at jeg har laget noe og blir helt vill. Heldigvis ble hun kjempefornøyd og skapet står den dag i dag♥ Gøy å se reaksjonen på de som får noe du har laget selv (pusset opp), det blir jo noe eget!

 

Hva synes du? Har du laget/pusset opp noe selv?
28.11.2014

Monica interiør er på en liten utflukt denne helgen, jeg har nemlig pakket ned en del fra butikken og plassert det i en gammel brygge hvor det skal være julemarked i morgen og søndag. GLEDER meg, og håper det kommer mange innom oss! Skikkelig adventkos med julemarked synes jeg. Det blir masse husflidvarer, julegodt, julefotografering, mitt interiør, smykker, juleverksted for barn etc.. Ønsk meg lykke til, håper interiøret flyr avgårde!!

 

Her har jeg prøvd å dandert så fint jeg kan, ikke store plassen vi får hver, så her må man utnytte vegger,
bord, gulv, ja til og med rørene til sprinkleranlegget henger det div småting fra ;-)

 

GOD helg ønskes akkurat deg♥
Litt tidlig, men okei da :-D

 

Jeg bare elsker tiden som kommer som består av blant annet; adventskalendere, gløgg, pepperkaker, kromkaker, sjakkruter, goro, brente mandler, mandarin, lukten av ekte juletre, julemusikk, julenisser, adventsstjerner, utelys og familiekos♥ Jeg hopper egentlig over advent og pynter til selve jula med en gang 1. desember nærmer seg. Er ikke noe glad i lilla, men litt rødt får meg i skikkelig førjulsstemning!

Har begynt å pakke inn sønnen min sin adventskalender, det er sånn stas!

Jul på kjøkkenet!


Har du pyntet til jul?
DIY - stettfat :-)

Laget meg et søtt lite stettfat i dag, fint både til pynt og julekaker!
DIY - spisestuestoler, siste finish

I går fikk jeg sølvnaglene tilsendt og startet med å feste de umiddelbart.
Slo fingrene mine HELE TIDEN ettersom det var så utrolig lite å holde i når jeg hamret de inn.
Litt skeivt og skakt, men skitt au, det er gjort av meg og da må jeg si meg fornøyd med resultatet.


Hva synes du? Snart kommer det nye spisestuebordet vårt i hus også, og jeg gleder meg til å fikse på det!
Noe av det jeg liker best er..

 

Lukten av grønnsåpe i huset♥ Huset er vasket og ryddet, så nå kan helga bare komme. Jeg er så utrolig fornøyd med valget av veggfarge (og at jeg ikke hørte på samboern sine ønsker....), og nå er stua så varm og god!! Pynten på veggen kom bedre frem og spesielt KLOKKA, den får du kjøpt for 750,- hos meg, bare besøk monica interiør på facebook! :-) He he, det som er så gøy med å ta interiørbilder er at det ofte ikke blir som du hadde tenkt på de 10 første forsøkene.. Enten kommer en kattehale i veien, eller så ser du plutselig en lego i bildet når du får det forstørret på pc etter å ha bestemt ut i fra speilrefleksen sine små bilder at dette er "the one", men oftest dukker dette søte fjeset opp på mine bilder:

 Ha en nydelig ettermiddag!
Av og til gjør det godt å ta en pause i....Denne "spisestuen" er bare midlertidig. Vi skal nemlig lage eget spisestuebord som er mye større og som passer bedre inn blant resten av interiøret i stuen. GLEDER MEG!! Deler av bordet ankommer neste uke, og da er det bare å designe!
DIY skinnpute

For første gang siden jeg var 13 år har jeg sydd på symaskin. Jeg har lenge hatt lyst på skinnputer i sort,
men slikt er ofte dyrt å kjøpe i butikker. Heldigvis hadde jeg noen rester med skinn etter jeg trakk om mine gamle spisestuestoler for ca 2 år siden.. Noen ganger lønner det seg å spare på ting i stedet for å kaste det. Her er mine 3 skinnputer som pynter opp i sofaen til enhver tid.Så ja, jeg ønsker meg symaskin og gavekort på stoff og stil....!!
Oppussing av stue del 2

Favorittlampa mi kom så mye bedre fram med grå bakgrunn enn hva den gjorde med melket panel.

Lillegutt bare noen mnd gammel, dette bildet er så innmari fint♥

Også favorittklokka av alle verdens klokker, se så nydelig den er!!
Koster kun 750,- i butikken min, så ta kontakt på monicainterior@hotmail.com for bestilling


Oppussing av stue del 1

Det er så innmari lekkert med oppussing......Rot over alt, leker over alt, pynt over alt! Gleder meg til å få på plass dette :-)

Julegavetips til de som har alt

Ute etter julegaver, men aaaaner ikke hva du skal kjøpe?

Her er et supert tips, nøkkelring med photo på eller mobildeksel.
Jeg kjøpte mobildekslet til meg selv og nøkkelringer som ekstragave til sønnen min sine besteforeldre.
Å ha noe med bilde av barnebarnet/oldebarnet på er jo stas, så tror de kommer til å like denne!

Har bestilt flere julegaver fra denne nettsiden og årets julekort. Kommer video om disse produktene etter hvert. Gå inn på smartphoto.no og bestill søte, spesielle julegaver du også! Julekortene er jeg meget imponert over, da de har en mye bedre kvalitet enn de jeg har handlet fra før.
Hjemmedag

Lille persille har hatt feber og stygg hoste siden helga, så vi har hjemmedag med film og legobygging, og masse kos såklart. Ekkelt når disse små blir dårligere, hadde det gått an skulle jeg tatt feberen og hosten i stedet. Nå ligger han å sover dupp, og jeg sitter å slapper av litt. Holdt på å malt stua denne helga og fikk et ille migreneanfall i går da vi skulle ta siste strøket.. Synsforstyrrelser, dovnet bort i ansikt og en arm og kraftig hodepine til slutt.. Typisk meg å gå på en sånn "smell" når jeg er midt oppi noe stress. Jeg har forresten nettopp hatt trivelig besøk i butikken min, selv om det ikke var fastsatt åpningstid i dag. Jeg simpelthen ELSKER denne interiørjobben, kunne jobbet 24/7 uten pause, for dette er midt i blinken for meg! Gi meg STORT lokale og masse penger til innkjøp, så skal dere få se den beste interiørbutikken ;-)

Heldigvis er denne karen blid selv om han er syk! Prinsen min♥

I pysjen tidlig i dag, det er godt når man er syk! Joggeklær er aller best!
Pyntet litt på kjøkkenet

Det skiltet jeg har ved platetoppen er jeg så glad i, det passer så fint inn mtp fargene vi har der i tillegg til at jeg synes teksten er gøy. Jeg kommer aldri til å fjerne det fra kjøkkenet, aldri! Jeg har lenge vært lei frukt i poser på kjøkkenbenken så jeg tok i bruk kakefatet mitt og hadde på en søt liten sløyfe. Kunstge roser fikk pynte opp litt på kjøkkenbenken og "rydd opp etter deg" er alltid en grei påminnelse ;-)Kos med tente lys

Er det noe jeg bruker masse av på høsten/vinteren er det telys og kubbelys. Det er så innmari koselig med tente lys.


You just gotta love ebay - paljettputer

De er så fantastisk flotte♥


20.11.2014

God torsdag, snart er det jammen meg helg igjen! Vi har hatt fri fra jobb og barnehage i dag, og bare kost oss hjemme. Fikk besøk av et søskenbarn og hennes sønn på formiddagen, og det var veldig koselig. Guttene våre fikk bygget lego, lekt med kattene og spist masse pepperkaker. Begynte å tenke på hvor koselig det hadde vært med et juleverksted sammen med mine venner og deres barn som bor her i bygda. Det må vi prøve å få til!

 

Litt piknik i vinduet må til, vi har jo så vakker utsikt så den må nytes hvert eneste ledige sekund♥

Og her er mitt kommende putetrekk, herlighet hvor lang tid dette tar.. Men, gleder meg til det er ferdig og jeg kan
pynte med noe hjemmelaget i sofaen :-) Håper jeg en dag lærer meg å strikke klær, det er så alt for mye fint jeg har
lyst til å strikke til gutten min! Strikkaklær er nydelig!
Nytt prosjekt på gang..

Når to av stolene var ferdig oppusset måtte jeg kjøpe meg et bord som passet til. Endte opp med et gammelt brunt et som står i stil til bena på stolene. Jeg elsker stolene, men jeg synes dette ble kræsj inn til meg mtp den brunfargen. Har nå en superduper ide til hvordan jeg skal få dette til å passe inn helt utmerket, ja helt perfekt faktisk. Jeg skal ordne et lite spisebord i samme stil som salongbordet!! Bare at treverket oppå skal gå i både drivved og mørk brun som fargen på stolbena. Kan nesten ikke vente med å få det i hus og på plass! Jeg vil ha stua perfekt til jul, og da må vi henge i.. Vi må male stua ferdig, ha på listverk, pynte til jul, bake til jul, og håper vi får til det bordet før advent♥DIY spisestuestoler -> FERDIG :-D

 

*Trommevirvel*, taddaaa, her er spisestuestolene :-D og jeg eeeelsker de! Stolene blir akkurat slik som jeg hadde sett for meg, og jeg gleder meg til jeg får satt på sølvnaglene som en siste finish. Grått og stjerner liker jeg veldig godt, så dette ble en perfekt kombinasjon. Mulig jeg maler bena hvite, men jeg synes det er litt sjarm å beholde noe av det gamle også, selv om denne brunfargen skiller seg veldig ut blant resten her hjemme.

Hva synes du? :-D
Nyheter i butikken

Masse fint er på plass i butikken! Og jeg sender varer til hele landet :-))
DIY spisestuestoler underveis

Lenge siden sist nå, men har vært fullt opptatt med jobb og familie, så jeg har lagt denne bloggen på hylla noen uker. Jeg har forresten fått ferdig spisestuestolene, eller nesten i alle fall. Det eneste som mangler er sølvnagler og de håper jeg kommer i postkassa før jul!Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits