En liten titt inn i butikken min

Min lille baby, min hobby, min favorittjobb - det jeg ønsker skal bli min og fleres HELTIDSjobb!Åh, som jeg elsker butikken min og interiør♥
Tente lys og sofakos!

Something new, something borrowed, something blue.. :-)

Noe nytt til stua og kjøkkenet! Fint lite tre i en nett liten blomsterpotte som passet perfekt på brettet på stuebordet, gammeldags trådsnelle + saks, og to planter til :-)Og selfølgelig et nytt brett til kjøkkenvarer! Elsker brett og dill dall :-) Fåkke nok!
Kattene våre <3

I sommer fikk vi oss en grå nydelig kattunge, som fikk navnet Pondus. Verdens snilleste pus som aldri har hatt et uhell og bare vært snill og god. Nå for snart en uke siden fikk vi katt nr to, som også er en herlig liten pus. De to går så utrolig godt overens og har det mye gøy sammen. Tigern og Pondus, våre to herlige familiemedlemmer♥


Helsa kommer først

Jeg er så glad mine foreldre fortsatt passer på meg og kommanderer meg til å gjøre ting selv om jeg er voksen og bor for meg selv. Jeg har nå slitt med kraftig hodepine og svimmelhet i en mnd og er SÅ lei.. Har vært til lege og hele pakka, men får beskjed om å "se det an noen dager", som vanlig. Fikk etter en stund beskjed av mamma om å bestille meg synstest. Jeg som har perfekt syn trenger ikke det, tenkte jeg. Men som mamma sa så kan det være noe som påvirker synet mitt mtp anstrengelser, selv om jeg ser klart. Så jeg hørte etter og var på synstest fredagen som var. Ja, jeg så perfekt, men jeg skjeler litt utover med begge øynene. Ikke noe som synes, men når jeg leser eller holder på med telefonen strever øynene mine med å samarbeide, noe som da fører til at jeg anstrenger meg mye og forårsaker spenningshodepine. Har nå to lapper jeg øver med, men jeg regner med det blir lesebriller (les: Iphonebriller, jeg leser ALDRI bøker). Etter jeg ble obs på dette merker jeg det selv at jeg strever når jeg holder på med f.eks instagram..

Husk, hør på dine foreldre ;-)

Jeg fikk også beskjed om å se NED eller rett fram på tv'n.. Vi har hatt den høyt opp på veggen i evigheter med en skjenk som tvbenk. Så ja, ut med den fiiiiine skjenken og inn med noe nytt.. Helsa kommer jo først! Selv om jeg ønsket å beholde skjenken..
Helt til jeg kom over dette på finn.no:

Skal legge plank oppå, slik at det står i stil til salongbordet♥ weeee

 

 
Ape(r)I sommer var vi en tur i Østersund og Frösö zoo, noe som var kjempestas for hele familien!
Tok masse flotte bilder av dyrene, spesielt apene. De er så søte og gøyale♥
Colours


Det er freddan..!

Ønsker alle en fantastisk fin helg♥
Tiden flyr, så alt for fort!

Innimellom ønsker jeg at tiden kan stoppe opp litt, bare for å nyte enkelte øyeblikk litt lenger. Jeg følte tiden gikk fort før jeg fikk barn, men etter... Herlighet, man vinner nesten ikke å begynne på en ny uke før den er over. Føler det var som i går at jeg gikk ut i permisjon og skulle nyte spedbarnstiden, og nå lurer jeg på hvor den ble av? Jeg var overlykkelig over å  vite at jeg skulle være hjemme med Edvard i 2 år før han måtte begynne i barnehage, for da fikk jeg så mye tid hjemme sammen med han. Nå har han allerede gått i barnehage i en mnd og jeg er i jobb. Disse dagene, hvor blir de av? Edvard storkoser seg heldigvis i barnehagen, og han har bare to faste korte dager for tiden. Han raser ikke når jeg drar, selv om han blir litt trist. Det har nok vært værst for meg, jeg som trengte tid på "avvenning", he he.. Rart hvor avhengig man blir av disse søte små♥ Håper tiden fremover går saaakte, så mye som skjer i utviklingen nå. Prater mer og mer, har begynt å telle litt, forstår alt og gjør seg så utrolig godt forstått (eller det har han jo gjort lenge). Snart 2,5 år og storgutt!
DIY - oppussingsobjekt

GLEDER meg sånn til å ta fatt på oppussingen av disse♥♥

Tror ikke dette blir den letteste oppgaven, men håper de blir så fine som jeg har sett for meg!
Skal beholde treverket slik det er men bytte trekk, feste fine nagler på og håndtak bak!

Hele oppussingen kommer på bloggen, så det er bare å følge med om du vil.
Begynner ikke allerede nå, må først få de hjem og få kjøpt stoff i den perfekte fargen :-)
DIY - en av mine favoritter

Dette konsollbordet var noe av det første vi laget, og det er en av mine favoritter. Knall farge, rustikk topp og noe ingen andre har! Dette sto alltid nede i kjellergangen, men jeg fikk en super idè om at det hadde vært fint med en fresh farge opp i stua, og nå står det altså der. Ettersom vi får lyseblå gardiner til helgen passer ikke dette inn her lenger, så da må det ned i kjelleren igjen. Helt ok, ettersom jeg trenger noe å sette varer fra butikken min på. Rommet ble for lite, og jeg venter 3 lass med varer. Hvor i all verden skal jeg plassere de? Sånn er det når man er interiør- og shoppegal, da handler man mer enn man behøver!
Velkommen inn

Det minste i hele huset bortsett fra gjestetoalettet i huset er yttergangen. Den er meget liten, men den fungerer veldig greit. Her skal det gjøres noen små forandringer etter hvert da de som pusset opp ikke isolerte så bra. Yttergangen er et påbygg og isolering var visst ikke så høyt prioritert.. Så derfor har jeg ikke brydd meg om å male flisene grå mtp at vi må rive det til neste år og legge varmekabler uansett.

Digger den blå ytterdøren, den synes jeg eeer så fin♥

Hjemmelaget plantebord, og dør inn til boden/vedskjulet

Potetkasse til skooppbevaring, hjemmelaget knagg av drivved fra fjæra
og knagger fra Lisbeth Dahl. Bling og grovt = ♥♥

Skoskapet er fra IKEA og jeg byttet knotter til diamanter (de finnes i butikken min).
Det som er så fint med skoskapet her er at det ser ut som en hvit skjenk, man får plass til pynt oppå og i tillegg rommer det mange par sko. Ikke koster det all verden heller. Har bare positivt å si om dette som dere sikkert forstår ;-)
Spisestuedrømmen

Jeg er vel ikke alene om å synes slike spisestuer er NYDELIGE?

Denne har alt jeg ser etter i en spisestue. Mørkt bord, lyse fantastiske stoler med håndtak bak, og i tillegg matcher føttene på stolene bordet i farge. Er det noe jeg ikke takler er det at føtter på spisebord og stoler ikke matcher.. Da irriterer jeg meg GRØNN! Vi er heldigvis alle forskjellige, hvis ikke hadde det blitt en kjedelig verden ;-)

Disse spisestuene er som regel SVINdyre, og med en vanlig jobb er det ingen som har råd på dagen uten å ha spart i all evighet da.. Men jeg kom over noen perfekte stoler på nettet her en dag, de er fra 1800 tallet og har den perfekte brunfargen på føttene som jeg er ute etter. De må ha nytt trekk og jeg skal feste runde blanke håndtak bak på ryggen for å få den siste finishen... De blir så vakre♥

Bilde av de gamle stolene kommer ila dagen, så følg med om du er interresert!
Blått er..... Flott!!

Her ser dere det nye til stua, gleder meg innmari mye til å få hengt opp disse :-) Er syk for tiden, så noe makeover blir det ikke før formen godtar det. Men se da, lekkert ikke sant?? :-D


Stua vår

Stjerner, grått, drivved, sølv, gammelt og nytt?
Og snart tar jeg inn litt blått... Poetisk på en tirsdagskveld, hehe.. 

 
Farger, litt skummelt?

Jeg har alltid holdt meg unna farger, spesielt blått.. Men herlighet, hvorfor har jeg det?? Blått passer jo faktisk kjempebra hos oss, er helt overrasket jeg. Bestilte kunstig hortensia her en dag bare for å prøve siden de var så billige, og nå ELSKER jeg blått! Dette ble en vakker kombinasjon, sølv, hvitt, grått og litt blått♥ Ja, faktisk så ble jeg så glad i denne fargen at jeg bestilte gardiner og putetrekk i lyseblå som kommer til helgen! Spent på resultatet, men man må våge å prøve ut litt forskjellig!

Gleder meg utrolig masse til å få malt resten av veggene på stua.. De skal bli grå, en skikkelig FIN gråfarge!

Har også to slike lykter i gangen, åååh, jeg dåner.. SÅ fint mot grått ♥
Savner sommeren
 
Nydelig detalj - uansett hvor man plasserer den

Det å ha interiørbutikk hjemme hos seg selv og være sjefen over alt som har med butikken å gjøre er egentlig litt skummelt når man er så hekta på interiør som jeg er. Jeg bestiller jo ting jeg forelsker meg i selv (i tillegg til varer kunder ønsker så klart), og da er det himla vanskelig å ikke ta med seg noe opp i stua.. Som denne kranknaggen her, den ble jeg forelsket i med en gang jeg så den! Den pynter opp, er solid og praktisk. Man kan til og med ha den ute da den er laget slik at den ikke ruster. Med årene SKAL jeg få ordnet meg en hagestue, og der skal en slik knagg eller tre få pynte opp med gode pledd og lyslenker på♥
Nytt på veggen

Fikk reklameblad i posten fra europris her om dagen, og da fant jeg ut at de har tatt inn de fineste bilderammene!!
Måtte jo ha noen, og se så lekre de er♥♥


Bilder av fineste prinsen i verden! Skal bestille nye bilder etter hvert, må jo ha familiebilde i et av disse og i tillegg har Edvard blitt en del større. Nå er han jo snart 2,5 år :-)
Kjøkkendetaljer

Når vi kjøpte huset vårt for to år siden var alt utenom kjøkken og et lite rom med do og vask nyoppusset. Kjøkkenet pusset vi opp med en gang og ble veldig fornøyde. Vi valgte mørk benkeplate og mørkt gulv som er nesten prikk likt. Kjøkkeninnredningen er hvit og fra IKEA, så da ble det fint med mørke detaljer til. Vi er heldige og bor i et enkelt firkanta funkishus med store vinduer som slipper inn masse lys.


Et lite bildedryss av det nye stuebordet

 

Gurimalla, så fornøyd jeg er med dette bordet! Endelig er drømmebordet på plass, og det ble enda finere enn hva jeg hadde sett for meg. En miks av gammel og nytt, grovt og blankt!!

 

Glassplaten som er under beholder vi, veldig realt å legge fjernkontroller og data der.
Nå er stua komplett!

  

Fiskelykke

Forrige uke dro vi hjem til mine foreldre og fisket litt, den eneste som fikk fisk var pappan min og man kan ikke akkurat skryte av at den var så stor.. Men lykke ble det, for Edvard syntes det var SÅ stas med en levende liten fisk. Vi tok den med hjem og pusen vår på ca 4 mnd ble overlykkelig over å få en slik god kveldsmat!Diy stuebord

Vi kjøpte oss et gammelt glassbord brukt og la på treverk som vi pusset og beiset.
Slik fikk jeg drømmebordet mitt♥


Ønsker alle en fin søndagskveldLes mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits