Noe nytt, som vi faktisk får masse behov for!


En knallfin, lett og praktisk reiseseng fra #Beemo, et merke Jollyroom.no fører.
Den var utrolig lett å bære med seg, noe som sjokkerte meg for de reisesengene jeg har hatt før har vært udugelige..
Og det vil si alt for tunge til å ta med seg, så jeg har bare lånt slik seng og aldri endt opp med å kjøpe.
Så noen ganger er det å finne ting på internett og få varen usett hjem i posten POSITIVT :-DJeg fikk faktisk til å pakke den ut og slå den opp selv, fryktelig lettvint og enkel :-)

Denne reisesenga er på salg nå, så løp og kjøp : http://www.jollyroom.no/produkter/reiseseng-svart
Måneseng og ugleantrekk

Nye detaljer på soverommet til lillegutt som fortsatt befinner seg i magen. En hjemmesnekret stige som noen av klærne henger pent på. Man får aldri nok pynt :-)Og ny postkasse, Edvard på 3 år fikk også en slik en på soverommet sitt.

Denne månesenga skal males i løpet av denne helga, og antrekket til nyfødtfotograferinga ligger klart♥
Bildene skal i tillegg taes på dette rommet, med uglene og alt i bakgrunnen.
Mangler bare å sy sengekantbeskytteren nå, så er senga også klar til å møte lilleprinsen!
Bare en tilfeldighet..?

Husker da jeg begynte å nærme meg slutten av mitt første svangerskap, da var det enkelte som sa jeg kom til å føde før tiden for det skulle være fullmåne på starten av april det året. Jeg nektet på det da det var over en mnd til ultralydterminen og tenkte ikke mer over det. Gutten kom 4 dager før termin og ikke i nærheten av noen fullmåne. Dette kom jeg til å tenke på nå, da jeg så et innlegg om fullmåne og fødsel på ei mammagruppe på facebook nå nettopp. Da begynte jeg å tenke litt over hvordan ting skjedde sist gang, i 2012. Jeg husket at slimproppen gikk i påskehelga, og da var det faktisk fullmåne i følge den kalenderen jeg så på nå. Så noe skjedde jo med kroppen, men om det var tilfeldig eller om månen faktisk påvirker oss, det vet jeg ikke med 100% sikkerhet.

Nå er det fullmåne i morgen, og det er kun 20 dager til ultralydterminen og 13 dager til min termin. Jeg har hatt sterke kynnere siden uke 32 som bare blir værre og værre. Masse nedpress, mye ubehag i magen, trøtt, NULL energi og føler meg fryktelig fødeklar. Mamma kommenterte en dag her at munnen min var mye større og det skal visst være et modningstegn det også. Proppen gikk for flere uker siden, og jeg har gått på modningsakupunktur i 3 uker nå. Blir spennende å se om lillegutt melder sin ankomst når det er fullmåne, for da blir i allefall jeg litt overtroisk! Ser mange kjerringråd for å starte fødsel, men alt unntatt akupunktur blir oversett her i gården. Ikke kommer jeg til å bake "fødepizza", ikke kommer jeg til å drikke avføringsmiddel, ikke rødvin, ikke springe trapper for da går siste rest av det som er igjen av stødig bekken i stykker, husarbeid er jeg for trøtt til å gjøre så mye av, sove og slappe av for å få rier går heller ikke da jeg er oppe ca annenhver time for å lette på trykket... Så, fullmåne, gi meg RIER :-) Jeg vil føde!


Det er pedofilt å kysse sitt eget barn

Jeg blir bare mer og mer sjokkert over ting jeg leser og hører om, hva vi skal gjøre og hva vi ikke skal gjøre ang barn og oppdragelse. Hva gjorde menneskene før internett kom og før det var google sine svar som avgjorde hva som var rett og galt? Da vil jeg tro alle fulgte magefølelsen og kanskje fikk råd av sine foreldre om de lurte på noe og var usikre. Nå har det vært mye fokus på amming og når det er på tide at barn begynner med fast føde. Det er visst ikke bra nok å fullamme lenger, og man skal helst ha sluttet med det innen barnet er 6 mnd gammel i følge "det nye". Det kommer stadig noe nytt, og jeg er glad jeg ikke følger disse "trendene", og heller lytter til magefølelsen min og gjør det jeg føler blir rett for meg og vår situasjon. Spent på hvilke reaksjoner jeg får om amming ikke går min vei denne gangen og jeg velger morsmelkerstatning, for det er jo såå FEIL!

Men her om dagen leste jeg noe som VIRKELIG tok kaka. Det å kysse ditt eget barn på munnen er visst upassende og noe man IKKE skal gjøre. Munnen er en erogen sone og om vi kysser våre barn vil det forvirre de og det er seksuelt i følge en psykolog. Jeg vil heller si at det er psykologen der som har problemer om hun faktisk greier å se på det å kysse sine barn på munnen som seksuelt..!! Da tror jeg hun bør gå i terapi for å få disse tankene ute av hodet.. For det er ikke et bra tegn å se på barn og kyss som seksuelt, da er noe virkelig galt et sted..

 

"Den amerikanske psykologiprofessoren og forfatteren Charlotte Reznick
mener at det å kysse egne barn på munnen er upassende."


Jeg har fra dag 1 kysset sønnen min på munnen, og det kommer jeg til å fortsette med. Bare kom å si at det er seksuelt og at jeg forvirrer han, men da skal du få en klar beskjed om å dra i terapi for pedofili. Den som greier å se noe seksuelt i noe så uskyldig, søtt og kjærlig har et gigantisk problem som må behandles kjappere enn kjappest. Håper virkelig ikke slike mennesker får jobbe med barn. Og det at vi kysser vår sønn på munnen fører ikke til at han går å kysser alle sammen på munnen, for han er ikke slik, han er ikke forvirret, han er bare elsket av sin familie. Besteforeldre og tanter/onkler får også innimellom et smellkyss på munnen av vår 3-åring, og jeg ser ikke noe galt i det. Vil han ikke ha, så sier han nei og gir en klem. Jeg ser kun kjærlighet i det å gi barnet sitt et kyss på munnen, for man viser bare at man er glad i hverandre, i mine øyne♥

Så, Charlotte Reznick... Gå å ta deg en bolle! Dette utsagnet får du nok ikke masse mehold i! Og for all del, ikke få barn om du greier å se barn og seksuelt i samme sammenheng, det er bare helt grusomt, tragisk, forferdelig.. Ja, jeg får vondt av deg!

 
Pakke i posten....!

I dag kom det 3 pakker på posten til meg fra http://jollyroom.no, og jeg var veldig spent på varene som ankom. Rett etter badeturen vår i dag dro jeg på posten og hentet varene. Den første av de 3 skal du få se her nå, og det er en fantastisk fin bil til barn fra 1 - 3 år. Den pakket Edvard opp sammen med sin bestefar og fikk den montert med en gang, han kunne ikke vente til han kom hjem.Har du sett noe så kult?? :-D Denne gleder jeg meg til å ha fremme på stua i minst 3 år til, for den er såå flott!
Ønsker du å kjøpe en like tøff bil til ditt barn, så sjekk ut #minispeeders på denne linken : http://www.jollyroom.no/produkter/mini-speeders-gabil-speedster-politi og disse råtøffe bilene er i tillegg på tilbud nå, så løp og kjøp :-)
Vakreste lille skatten


Han her er så innmari fotogen og nydelig, og disse bildene er ingen unntak♥Er det rart jeg er stolt? Må si jeg er skikkelig spent på om lillebroren hans ligner :-)
Den røde tråden i huset

Her i huset er det spesielt to ting som går igjen som en slags rød tråd, og det er stjerner og blanke gjenstander. Ting i blankt sølv faller jeg for med en gang jeg ser de, og velger ofte interiør som er i sølv enn hvitt. Husker da jeg var innom en blomsterbutikk for noen uker siden, der fant jeg noen nydelige blomsterpotter i hvitt og følte at de MÅTTE jeg bare kjøpe med hjem. Etter å ha lagt de i handlekurven og gått litt rundt for å se, dukket de samme opp i sølv♥ Da ble valget vanskelig, men jeg endte opp med to i hvit og en i sølv, for jeg greide ikke å bare velge en av fargene. På stua har vi gått for ting i gråtoner, da jeg eeeelsker grått. Kalkgrå på veggene, grått laminatgulv, grå sofa, og pledd og diverse interiør i hvitt, sort og sølv. Disse "kjedelige" fargene sprites opp av fargerike blomster og putetrekk innimellom, slik at det blir litt brytning :-)
Photoshoot


Nå er jeg 37 uker på vei, og håper på å få se den lille snart ♥

F A N T A S T I S K

S O M M E R H E L G A 
Her kommer helga vår i bilder, det eneste jeg kan si er at vi har hatt det helt
♥ F A N T A S T I S K ♥

 

  

 Vet ikke om du ser bildene? Jeg har trøbbel med å laste opp.... Går ikke via mobil eller mac.. Hva skjer?
Diy tilbehør til seng


... Og så var det på´n igjen! Jeg har ikke ro i rompa for tiden og må ha nye ting å lage konstant. I dag ankom pakken min fra stoff & stil, og der skjulte det seg masse fint. Jeg måtte hente symaskina til mamma med en gang, for dette greide jeg ikke å vente med. Det første jeg sydde var et dynetrekk som passer både i vognbagen og i sprinkelsenga, og som selvfølgelig måtte ha tema ugle og stjerner. Jeg simpelthen E L S K E R ugler, har ugler på hjernen tror jeg.

Dette tror jeg blir fint nå til høsten. Gleder meg til lillegutt skal ligge oppi vogna si, med hjemmesydd dynetrekk♥

Etter en liten pause fra symaskina og litt lek & kos med prinsen på 3 år var det tilbake til symaskina. Jeg må jo gjøre ferdig prosjektene så fort som mulig, slik at spisestuebordet slipper å være okkupert i flere dager. Skulle ønske dette huset hadde et eget hobby/syrom som jeg kunne tilbringt hver en kveld i med masse ideér. Før jeg ga meg i kveld fikk jeg sydd enda et dynetrekk + putetrekk til sprinkelsenga. Litt i samme tema som veggen jeg har malt, og selvfølgelig omtrent samme blåfarge som resten.

Hva synes du? Jeg er ikke så flink med symaskin, men jeg prøver meg fram :-)
I morgen skal jeg lage en sengekantbeskytter, så vil du se resultatet av den må du bare følge med!
Sjalusi?


Edvard er min sønn på 3 år, han er verdens vakreste, snilleste, søteste, herligste, nydeligste, mest tålmodige og omtenksomme personen i hele verden, og jeg er så stolt av han♥ Håper han forstår og tar til seg all den skryt han får, og jeg føler ikke jeg får sagt det ofte nok hvor flink og god han er, selv om han får høre det ofte hver dag. Edvard er empatisk og god mot andre barn, spesielt opptatt av babyer og vil aller helst trøste de som gråter selv om han ikke kjenner de. Han er en skikkelig godgutt som jeg ikke kan si et ord negativt om, for han har vært perfekt på alle måter helt siden han kom til denne verden og tok meg med storm♥

Nå er temaet "lillebror" noe han er veldig opptatt av og snakker mye om. Han lurer på hvordan han ser ut, når han kommer, hvor stor han er, om han kan å gå, om han kan bygge lego sammen med han, hvordan han kommer seg hit, hvorfor han er i magen, om han kan få gi han diverse bamser og smokker, etc etc.. Han har så ubeskrivelig mange tanker rundt dette med å få en lillebror, og om han skjønner helt hva det innebærer er jeg spent på. Ikke vet Edvard at lillebror også må få oppmerksomhet, slik at de må dele på meg, ikke forstår han at lillebror kommer til å være litt "kjedelig" den første tiden da han ikke er stor nok til å bygge lego eller springe ute på gresset sammen med sin vakre storebror, men jeg prøver så godt jeg kan å forklare alt dette på en forståelig måte og gjøre han forberedt på hva som kommer til å skje. 

Alt av utstyr som vi har kjøpt inn har han vært nysgjerrig på og lurer på hva det skal brukes til og hvem som skal bruke det. I forrigårs hentet vi en pakke på posten, den fikk Edvard hjelpe meg med å pakke opp og inni der lå et nydelig babynest. "Hva er dette mamma, er det en pute?". Da svarte jeg at denne har jeg kjøpt til lillebror slik at han kan ligge her på gulvet oppi den sammen med oss, slik at vi to kan bygge masse lego sammen og kose oss. Lillebror kommer til å sove masse i den der og kose seg, slik at vi får tid alene vi også. Da så jeg med en gang at det vart altså helt i orden, for da ble fokuset på han og ikke bare på lillebror. Jeg ønsker ikke at Edvard skal føle at vi bare kjøper ting til lillebror for at han skal ha det fint, men for at vi skal få masse tid til Edvard også og at lillebror blir inkludert i det meste. Edvard har bidratt med å pakke opp alt vi har fått i gaver til lillebroren, til og med på babyshoweren ble han inkludert. Han må få være midtpunktet selv om vi får baby, det har jeg sagt til de aller fleste. Ikke gå rett bort til babyen og kose/skryte av han, men ta seg av Edvard først. Alltid skal Edvard komme først. Han forstår mye mer enn en nyfødt baby, og fortjener ikke å bli satt til siden og føle seg oversett. Det er det jeg er mest redd for og gruer meg til med det å få nummer to. Sjalusi og følelsen av å bli oversett. Men jeg tror det er oss rundt som skaper en eventuell sjalusi, så da tror jeg at så lenge han blir den som får oppmerksomhet først og blir inkludert i alt han kan inkluderes i, så slipper man denne sjalusien. 

Babyrommet er straks ferdig dekorert og klart til å tas i bruk, selv om lillegutt skal sove på vårt rom det første halvåret. Der har Edvard hatt mange turer innpå. Sett seg rundt, tatt på ting, sett i klesskapet, spurt mye om når lillebror kommer og skal sove der inne og vært meget opptatt av det jeg har malt på veggene.. Han synes det var så fint med rådyr, ugler og trær, og lurte på når han skulle få noe på veggen sin. Og når jeg spurte hva han ønsket, hadde han det klart med en gang, for han ønsker traktor, gravemaskin og lastebil. Så jeg har prosjekter framover denne høsten i tillegg til å være tobarnsmamma og husmor. Jeg har nå lovt Edvard å få disse kjøretøyene malt på veggen, men har sagt at vi må male rommet først, for jeg bare må innrømme at den babyblå fargen er oppbrukt nå. Så i løpet av høsten skal tre vegger males i nøytral grå og en i pilasterblå, og når det er gjort må jeg låne meg en prosjektor, for det temaet Edvard ønsker greier jeg IKKE å få til på frihånd :-)

Så, det er ikke bare vi gravide som har masse tanker rundt det å få nummer to. De små som venter på å bli storebror eller storesøster har også masse spørsmål!
Nytt prosjekt

Hva tror dere denne skal brukes til?
Vi er så heldige!

Jeg må bare få si at jeg er så utrolig takknemmelig for det været vi har hatt denne uka! Selv om de aller fleste er ferdige med ferien sin, så er det innmari herlig med sol og sydentemperaturer. Vi har vært ute fra morgen til kveld hver dag i det siste, badet i basseng, i sjøen (K A L D T), spist masse is, lekt og hatt kvalitetstid♥ I går var vi en hel dag sammen med mine foreldre, og det var så koselig. Vi var to turer på sjøen, man må nyte det mens man kan. Mellom de to båtturene badet vi masse i badebassenget. Og jeg var mer oppi der enn i solstolen, for denne varmen tar nesten livet av meg til tider. Høygravid og sydentemperatur = totalt kræsj, men så utrolig deilig også! Så jeg skal ikke klage, jeg tar meg heller noen avkjølende pauser. Jeg har faktisk badet i sjøen TO dager på rad, så kjælen som jeg er.. Jeg er nesten sikker på at lillegutt i magen hakket tenner når jeg la på svøm ut i det kaldet havet, ha ha.. Neida, så små har da ikke tenner ;-)


"Se mamma, der er jo huset vårt. Der bor vi"

Lykken er å ha en båt på land og på vann. 
En skikkelig gladgutt som elsker å leke i båt!


Her sitter den rosa elefanten og avkjøler seg sammen med den herligste prinsen i hele verden♥


Is + varme = sant ♥


Her har vi lagt til ved en fin badeplass i nærheten, men Edvard syntes det var for kaldt til å svømme,
så han vasset, kastet stein og letet etter krabber.Jeg pinte meg selv lenge før jeg endelig la på svøm, men gurimalla så herlig det er når man
først har vært under og svømt en gang. Det er bare så vondt å gåååå saaaakte ut i sjøen og pine seg selv..Og sjekk den N Y D E L I G E eiendommen til mine foreldre da♥Nå skal jeg male og beise litt før rompa skal plasseres i SOLstolen og nyte noen timer der!
Ha en nydelig dag!

Kjenner jeg blir litt redd..


Nå er jeg faktisk allerede inn i uke 36, og jeg forstår rett og slett ikke hvor det har blitt av dette svangerskapet. Det har gått så innmari fort, og jeg føler jeg starter på en ny uke av svangerskapet annenhver dag nesten. Kan ikke huske det gikk SÅ fort med førstemann, selv om det også bare fløy avgårde. Med han hadde jeg heftige kynnere de siste 3 ukene og sleit masse på grunn av det, og da ble de ukene tunge og gikk veeeldig sakte på slutten.. Nå har jeg hatt kynnere siden uke 18 og de blir bare verre og verre de også, og jeg har siden uke 32 trodd at jeg kom til å føde før tiden, men likevel har ukene fløyet avgårde. Har masse murringer i rygg og harde, hyppige kynnere, og nå kan han faktisk komme når som helst, han er jo ikke prematur lenger. 

Samtidig som jeg gleder meg utrolig masse til å få treffe den lille gutten som ligger å sparker meg i ribbeinene, så må jeg bare innrømme at jeg begynner å få litt fødselsangst. Dette har jeg gjort en gang før, så jeg vet hvor vondt det kan bli og hva en fødsel innebærer for kroppen. Det er en ubeskrivelig smerte, som man bare må gjennom. Jeg vet at jeg innen 4 uker kommer til å få så jævlig vondt, men jeg vet ikke når og ikke hvordan det kommer til å starte. Får vondt i magen bare jeg tenker på det. 

Har bestemt meg for å prøve å føde i badekar denne gangen og aller helst UNNGÅ epiduralen.. De stakk feil første gangen de skulle sette den da jeg var i fødsel sist, slik at jeg gikk rundt med kraftig hodepine og stiv nakke i ca 14 dager etterpå, spinalhodepine kalles det. Og det er noe jeg ikke ønsker å få igjen, da jeg nå har en gutt på 3 år i tillegg som trenger min oppmerksomhet og tilstedeværelse. Så, smerte, deg skal jeg (forsøke i allefall) overvinne!! Bagen min er nå pakket, bilstolen står i bilen, nesten alt av utstyr er kjøpt inn, så nå lillegutt kan du bare komme når du føler for det. Men, vær snill med mamman din på tur ut :-)
Favorittmøbelet


Åh, dette øyeblikket har jeg ventet L E N G E på....! Jeg kjøpte det salongbordet jeg har siklet på i mange månder i vår, men da det ikke var "barnevennlig", altså ulakket og ville trukket til seg alt av søl, måtte vi ty til stor heldekkende voksduk.... Fryktelig fint det, jadda! Men nå tok jeg meg endelig råd til å bestille glassplate som skal ta vare på bordet, og den kom i går! Gurimalla så herlig det var å få se bordet igjen, det er så lekkert, rett og slett mitt favorittmøbel her i huset♥
Veggen er endelig ferdigmalt!!

Nå er veggen endelig ferdig, etter utallige omgjøringer og mange timer tilbringt på rommet med tegning og maling. Det tar tid når man aldri har drevet med tegning før, og aldri har prøvd noe slikt som dette. Men jeg må si meg fornøyd, åsså får vi håpe den kommende babyen liker rommet sitt godt. Han på 3 år ønsket seg "maling på veggen" han også, og han forlangte traktor, lastebil og gravemaskin. Så når rommet hans skal males til høsten må jeg nok låne meg en prosjektor for å få til den oppgaven.
Diy sengehimmel

Som alle forstår er hodet mitt kun fokusert på babyrommet nå for tiden, det er så gøy når det endelig begynner å ta form. Jeg har tegnet, malt, dekorert og gjort alt mulig den siste uka. Nå er veggene ferdigmalt og bilder kommer ila kvelden her. Jeg har lenge hatt lyst på sengehimmel til babyen, men enten er de for dyre eller så har de ikke falt i smak. Jeg synes rett i underkant av en tusenlapp er for mye for en gardin som kun skal henge til pynt noen måneder over senga. Men i går fikk jeg en idè. Jeg kjøpte meg blå gardiner i fjor, og de hang opp her i stua kun en kort periode, for blått var ikke helt vår stil.. Etter det har de kun ligget på boden bortgjemt, men i går fikk de bli til en sengehimmel. Jeg tok ut en streng fra ei gammel liftgardin som jeg formet som en runding, brukte tre gardinlengder, klipte av to remser fra den blå liftgardinen og sydde de på gardinlengdene for å knyte opp himmelen. Enkelt, dekorativt og GRATIS :-) I tillegg var blåfargen så perfekt som overhode mulig i forhold til resten av rommet.Hva synes du? :-)
Diy sprinkelseng

En kjedelig hvit sprinkelseng kan man enkelt forandre litt eller bare pynte opp litt ekstra. Jeg har malt annenhver sprinkel i en nydelig blåfarge som også er på en vegg på soverommet og i motivene jeg har tegnet på de andre veggene. Gøy med litt farger!Og vips, senga er ferdig :-)
Babyshower

På mandag ble jeg virkelig overrasket, og det av en herlig gjeng med damer♥ Jeg hadde absolutt ingen anelse om at noen hadde ordnet med babyshower så jeg ble både overrasket og veldig GLAD! Jeg hadde besøk av mamma som "bare skulle være snar" fordi hun skulle besøke ei venninne i nærheten. Vi gikk litt ute på verandaen og koste oss i sola. Plutselig hører jeg det banker på døra, og nede ved veien står min søster og hennes kjæreste sin bil. Og da trodde jo jeg de stakk innom en tur på besøk. I det jeg gikk inn verandadøra sto det mange av mine venner der med pakker og gode kaker. Jeg ble så paff at jeg rygget tilbake, og var så utrolig sjokkert over at de hadde greid å lurt meg så godt. Og der sto jeg, i en slitt vid shorts, håret så ut som det hadde vært ute i en storm og jeg ba pent om å få gå å skifte, he he..


Etter jeg fikk samlet meg litt og fått skiftet klær, satte vi oss ned på stua sammen og pratet litt. Edvard hjalp meg med å åpne pakkene og lekte seg litt med ballongene. Han elsker å ta del i alt som skjer, selv om pakkene ikke var til han men til lillebror i magen. Jeg er overveldet og så utrolig glad for at jeg har så mange flotte mennesker rundt meg som ordner noe så fantastisk for meg og lillegutt i magen♥ Her kommer litt bilder fra babyshower´n.


Diy tapet

På rommet til den lille som fremdeles ligger i magen er det hvit tapet med struktur på alle vegger. Har kjøpt så utrolig mange wallstickers som jeg har brukt tid på å få opp på veggen, men som dagen etter ligger på gulvet... Så jeg ga rett og slett opp.. Tenkte kanskje jeg skulle låne meg en prosjektor slik at jeg kunne tegne etter en av de wallstickersene jeg har forelsket meg sånn i, og deretter male i forskjellige farger. Samme kveld startet jeg med å tegne diverse skisser på ark, hvor jeg brukte litt egen fantasi og litt inspirasjon fra to wallstickers på ebay. Jeg har ALDRI vært en person som liker å tegne, ikke er jeg flink til det heller. Dagen etter gikk jeg opp på rommet og rett og slett tegnet på veggen svakt med blyant. Ikke sikkert motivene vises så godt, men jeg slenger med litt bilder uansett.Etter at jeg i dag leverte sønnen min i barnehagen, dro jeg på den lokale byggevaren og kjøpte meg brun maling som skal brukes på trærne og uglene, fra før har jeg både hvitmaling og blåmaling som jeg bruker en del av. Kastet i meg en kjapp frokost for jeg var overivrig etter å få starte med malingen. Her er litt bilder underveis, ikke ferdig enda.


Sprinkelsenga var opprinnelig helt hvit, men jeg malte annenhver sprinkel i samme blåfarge som nå er brukt på hjort/ugler osv og i tillegg er den ene kortveggen i slik blåfarge. I kveld skal jeg muligens male ferdig denne veggen, så snart kommer resultatet.. Gøy å utfordre seg selv innimellom og prøve noe nytt! Hadde aldri trodd jeg skulle bli fornøyd med noe jeg har tegnet og malt helt på egenhånd, men jeg må faktisk innrømme at jeg hittil er ganske så fornøyd selv :-)

 
Kanskje det er nå den kommer?

Den sommeren her har ikke vært mye å skryte av altså... Kan vel telle antall soldager på to hender, og det er dårlig! Heldigvis sto vi opp til skikkelig godvær i dag og da nølte vi ikke med å dra på sjøen. Vi pakket med oss matpakke, kjeks, sjokolade, gomp, iste og dro avgårde. Det er som sagt ikke ofte vi ser den runde gule tingen på himmelen, så når den bestemmer seg for å titte frem letes det alltid etter solkremen, for det er lurt å ha når man er på sjøen i sol :-) Jeg bare ELSKER å våkne til denne utsikten her og jeg kommer neppe til å flytte herifra!


Vi er så heldige å få låne båten til mine foreldre, så vi tilbringte stort sett hele dagen på sjøen. Vi kjørte litt over alt og prøvde fiskelykken innimellom. Det er så utrolig gøy å fiske, og Edvard har vært så heldig å få fiskestang av sin gudfar i gave. Den måtte vi teste i dag, og selv om fisken ikke så mye som nappet, hadde han det moro.

Etter mange kast for å prøve å i det minste få en liten fisk til kattene våre, tok vi en velfortjent lunsj i båten og koste oss i solsteken. Jeg elsker å være ute på sjøen, og heldigvis har sønnen min arvet det genet. For det er så fin ro i det å være på sjøen, jeg kobler totalt av. Vi bestemte oss for å kjøre enda lengre ut i fjorden for å se oss litt rundt og da fikk Edvard sitte sammen med pappaen sin og styre båten, det var skikkelig stas!

Oi, hva skjer her? Midt i vår sussing og bildetaking hører jeg samboern rope og at snøret omtrent dras av snella. Joda, han hadde visst fått napp på det siste kastet han skulle ta før vi kjørte hjemover. Han sleit ei god stund med å få den opp og jeg måtte stå klar med håven for å i det hele tatt ha en sjanse til å få den opp i båten. Fiskestanga bøyde seg så mye en stund at vi var redd den skulle brekke i to, ha ha..

Og her er beistet opp i håven, en kjempestor sei. Jeg har aldri vært med på å få et slik stort beist opp i båten før, så dette var skikkelig stas altså! Edvard syntes den var så stor, så han begynte å gråte litt og ville aller helst ringe bestefar for å fortelle om den kjempestore skumle fisken.Her er bilde av vår store sei som ble dagens middag! 5 kg tung og fikk posere sammen med Edvard for å vise størrelsen godt nok. Edvard er vant til at vi fisker til kattene og de får den jo servert rett fra sjøen. Så når jeg fortalte at dette skulle vi ha til middag sa han: "Nei, mamma, jeg vil ikke ha fisk.. Den der kan Tigern og Pondus få", og han spiser til vanlig fisk, så dette var nok fordi han fikk se den tatt rett opp fra sjøen. Vi fikk min onkel til å hjelpe oss med fillitering og laget oss et supergodt måltid. Den som spiste aller mest var faktisk Edvard :-) Han ønsket sånn middag ofte kunne han fortelle. Herlig med slike dager, og kanskje det er i august vi nå får masse flotte dager og litt sommer!
Årets ferietur del 3

Den siste dagen vi var på ferietur i Øyer, dro vi til lilleputthammer. Og for en fantastisk plass! Der har jeg ikke vært siden jeg var lita selv, og det har forandret seg mye. Det var stas for Edvard å gå blant de små husene og være med på alle attraksjonene som fantes der. Han kjørte tog, biler og prøvde også en tur i froskehoppet. Vi hadde en fantastisk dag der inne og vi skal så absolutt tilbake. Blide serviceinnstilte mennesker i butikkene der inne, ryddig, fint og rent. Jeg likte spesielt servicen vi fikk på togturen rundt parken. Veldig gøy til de små å få utdelt kjærlighet på pinne på stoppet inne i godteritunellen. Inne i lilleputthammer var det ikke så ofte lang kø, et flott sirkus med spreke og gøyale personer, god mat å få og en perfekt lekeplass for barn. Har en del bilder derifra og her kommer noen av de:


Anbefaler alle med barn å ta turen til lilleputthammer, for her var det fantastisk å være!!
Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits