For en fantastisk dag

I går våknet vi opp til strålende sol og blå himmel! Både jeg og Edvard ble overlykkelige og gledet oss til en dag ute i finværet. Ut ifra værmeldingen denne uka, skulle vi kunne forvente finvær kun den dagen, resten er regn og atter regn.. Vi spiste en god frokost før vi gikk ned på gresset og lekte i sandkassen.

Begge kattene våre og chihuahuen Aro var ute på gresset sammen med oss. De lekte og koste seg i sola!

Vann og sand er noe av det artigste barn vet. Og i trillebåren til Edvard har det samlet seg masse vann etter alle dagene med nedbør. Han avsluttet uteleken med å servere meg "iskaffe", før det ble duppetid :-)




Oppussing av yttergang

De som pusset opp huset vi bor i, bygde på en liten yttergang. Det de derimot glemte var å isolere gulvet, de la bare flisgulvet oppå en gammel steintrapp :-( Så i vår ble gulvet revet, isolert, lagt varmekabler og ny GRÅ flis! Er så fornøyd med sluttresultatet!




I love you to the moon and back



Mange synes veggord er harry, men det synes ikke jeg nemlig :-)




Fiskelykke


Vi var ute flere timer med båten til min pappa, men ikke så me som et napp hos noen av oss.. Edvard på 3 år hadde en teori om hvorfor fiskene ikke bet på kroken vår. De ligger nemlig å sover inne i bergene når det er vind ;-) He he.. Så gøy med barn og deres fantasi altså! Men fisk ble det til slutt, for på mine foreldres flytebrygge får jeg som regel alltid fisk! En stor torsk som ble kveldsmat til kattene våre.





Smiiiil sa torsken, smiiiiil sa jeg :-D




Du er en dårlig mor

Det går ikke en eneste dag uten at mødre henger ut hverandre på internett.. Man kan faktisk ikke stille et enkelt sprøsmål før man får en hel masse dritt slengt mot seg. Mange mødre er usikre og kanskje er det deres første barn de spør råd om. Hvordan tror dere det føles å få masse dritt og usaklige kommentarer om man i tillegg er usikker på seg selv og er ny i gamet? Jeg er medlem på flere forum på facebook, og om noen bare spør om råd til legging ender det hele med at noen blir hetset fordi andre har et helt annet syn på samsoving enn andre for eksempel. Her om dagen var det en tobarnsmamma som spurte om råd. Hun ønsket å dra ut sammen med noen få venner for å feire bursdagen sin. Hjemme hadde hun et barn på ca 2 år og en baby på 2 måneder. Hun spurte bare om det var normalt å få så dårlig samvittighet bare over tanken på å dra ut når det barnet var så lite som 2 måneder. Hun ammet, men skulle pumpe seg slik at babyen fikk hennes melk selv om hun var ute en tur.

Mer enn det skulle det altså ikke til før veldig mange ondskapsfulle kvinner rett og slett hetset hun og andre i det kommentarfeltet. Det gikk rett og slett over styr. Min egen mening om dette er at jeg aldri hadde dratt ut på fest når jeg fremdeles hadde ammet og barnet ikke hadde vært gamlere enn noen få måneder. Jeg synes at så lenge man ammer, kan festing vente, den dagen kommer tidsnok. Jeg måtte avslutte amming da min sønn var 5 måneder på grunn av null melk, og etter første flaske nektet han å i det hele tatt prøve puppen igjen. DEN risikoen synes jeg er alt for stor å ta om man ønsker å amme og ikke bruke flaske.. Men det hun ikke fikk frem i sitt utsagn var at hun ikke hadde planer om å drikke seg full, det var kun en liten tur ute sammen med noen venner for å koble av litt. Og er ikke det lov?

Hun fikk høre at hun var en dårlig mor, at hun ikke hadde like stort mammahjerte som alle andre som utsatte festing, at hun aldri skulle hatt barn om hun ble så fort sliten av å ha barn og at barnet MÅ ha mamman sin der 24/7. HVA I ALLE DAGER? Hadde ikke denne dama hatt et stort mammahjerte hadde hun ikke luftet frustrasjonen sin, og heller ikke skrevet noe om den dårlige samvittigheten sin.. I tillegg hetset de som kommenterte under denne statusen hverandre også, for det er tydeligis ikke lov å si sin egen mening om ting. Vi alle er ulike og mener forskjellig, og takk gud for det.

Hvor vondt er det ikke å få høre at man ikke duger som mor? Det å få høre at man faktisk ikke skulle fått barn, at man ikke har et stort nok mammahjerte? Jeg hadde blitt knust og følt meg så JÆVLIG... Selvfølgelig har jeg også mine meninger om hva jeg synes er rett og galt, men det betyr ikke at det er rett for DEG og DINE. Jeg personlig blir irritert når jeg hører om barn under 3 år som sitter forovervendt i bilstol og når babyer får hull i ørene etc.. Mens andre blir sinna og kaller de som ikke ammer for en dårlig mor. Kanskje det ligger mer bak det valget, og ikke bare det at hun ikke vil eller orker? Om man ammer eller ikke, tar hull i ørene på babyen, plasserer barnet litt fortidlig i en forovervendt bilstol er opp til hver enkelt. Noe som foreldre avgjør selv, ut fra sin egen situasjon, erfaringer og meninger. Men jeg får helt vondt inni meg da jeg hører om barn som blir mishandlet, oversett, ikke får kos og oppmerksomhet. Det er faktisk ting å reagere sterkt på..

Er det bare jeg som legger merke til hvor frekke vi kvinner er mot hverandre? Er det ikke lov til å ha egne meninger om hva som er rett og galt? Spør man om råd, får man høre mye forskjellig, men vær så snill, IKKE hets hverandre og si så mye stygt! Det sårer!




Vippeextension

Helt siden første gang jeg hørte om vippeextension har jeg hatt utrolig lyst til å ta det. For hvem vil vel ikke våkne med et åpent blikk og slippe alt styret med mascara? Jeg har alltid reagert på mascara, eyeliner osv, og i tillegg er jeg alltid uheldig med mascaraen når jeg skal på fest etc. For jeg avslutter alltid sminkingen med mascara, og om vippene blir klumpete må man jo starte HELT på nytt.. Jeg bestemte meg rett før 17.mai og jeg er så innmari fornøyd med resultatet!!



Jeg har nå meldt meg på kurs i dette og skal etter planen starte med vippeextension på begynnelsen av juli. Jeg bor på en liten plass med lite utvalg i jobber, så hvorfor ikke starte for seg selv? Jeg får jo prøvd dette samtidig som jeg er i permisjon, og da får man fort se om dette er noe å satse fullt og helt på.

Har du vippeextension? Fornøyd?




Fotografering

I dag er det barnehagefotografering, og i den anledning må finstasen på og håret styles litt. Ikke helt han å gå i stiv bukse og i tillegg er han ikke så glad i å style håret, men han skal skifte til joggebukse etter bildene er tatt. Man må jo pynte seg litt ekstra til slike spesielle bilder :-) Måtte skyndte meg å ta noen bilder selv også, og han eeeer så fotogen den gutten her! Selv er jeg nå på farten og skal på behandling for bekkenet, håper virkelig på effektiv bedring i dag da jeg har hatt utrolig vondt de siste dagene..

 

Ha en fin dag!




En ekte sjørøver må ha en sjørøverskute

Helt siden vi kjøpte huset i 2012 har jeg ønsket å skaffe lekestue til sønnen. Vi har sett litt på brukt, nytt og byggesett, men har ikke funnet noe vi vil ha eller som passer her hos oss. Vi bor veldig landlig til og i ei maritim bygd hvor sjø og fiske har vært i fokus i alle de år.

Til slutt etter noen års leting fant jeg noe som passet utmerket her, nemlig en gammel trebåt som skal få stå på plenen vår med den nydeligste utsikten i bakgrunn. Den var litt ødelagt, så pappa og samboern min måtte først fikse bunnen, deretter sjøsette den for å få den opp på en båthenger.

Edvard var kjapp med både påkledning og det å komme seg ut da båten ankom gårdsplassen vår. Han følger nøye med og var heldigvis like kresen som sin mor når det kom til hvor og hvordan båten skulle stå. Og vi fikk viljen vår♥ som alltid, he he.. Og legg merke til plasseringen til båten, jeg bare eeeelsker utsikten!

Så blid, og så stolt over å eie en båt! Nå må den vaskes og skures, for så å bli ordnet om til sjørøverskute. Jeg har planer om å plage pappan min til å hjelpe meg med å bygge et lite overbygg i enden, som det skal være vindu i, ratt inni og en krakk for å sitte på når han skal "styre skuta". Jeg har masse planer for denne gamle skatten, og jeg gleder meg til å vise ferdig resultat!




I DO NOT have a waddle....

24 uker♥







Det kan være skummelt å barbere seg..

I allefall under stress! Jeg hadde det så utrolig travelt her om dagen, jeg skulle bake to kaker, pynte til selskap, pynte meg selv og alt dette på få timer. Men med en voksende mage og lite mammaklær i skapet, måtte jeg ty til en kjole som hang langt bak i skapet. Og med kjole på er det penest med velstelte ben ;-)

I siste sekund før alle kom på selskap til 3 åringen skulle jeg ta en haste(vår)rengjøring på bena og barberte i rekordfart, noe jeg ikke visste jeg kom til å angre veldig på. Høvvelen var sløv og jeg måtte i mellom dragene sjekke at det ble glatt og pent. Plutselig kjente jeg at naglen på venstre ringfinger satt fast i høvvelen, og før jeg visste ordet av det var den av og blodet rant.... FY, så vondt det var!

Heretter skal ikke jeg stresse under barbering, og for å si det sånn, fingeren ble et blodig resultat av en ikke så veldig sløv høvvel som jeg trodde..




Vår 17.mai

Bedre sent enn aldri, men her er noen få bilder fra 17.mai feiringen vår

 

 

I vår lille kjære bygd er det ikke lenger noe samfunnshus og heller ingen spesiell 17.mai feiring, men vi gjør det beste ut av det uansett. Vi samlet oss på den lokale bryggekafeen, spiste koldtbord og litt is til dessert, for så å gå et lite stykke i toget som ikke startet før 14.30 her hos oss. Vi har et lite korps som står på for bygden, men det skulle ha vært mer interesse for slikt her. Etter vi gikk i tog tok vi med oss mat og dro på overraskelsesbesøk til min bestemor på sykehuset♥

Perfekt avslutning på en fin dag!




Barnerommet - nytt - gammelt - diy

Her kommer noen bilder av Edvard's soverom, og det består av noe nytt, noe gammelt og litt diy. Senga hans er en gammel skyvseng som er malt hvit, den har høye kanter slik at overgangen fra sprinkelseng ikke skulle bli så innmari stor. Og i tillegg går han aldri ut av senga selv, for han er redd for å falle ut av den. Og det er jo veldig greit, for han ligger alltid i ro :-)

 




Nattbordet har vi lagd selv, og det passet perfekt ved senga.



En ekte arbeidskar må jo ha arbeidsklær og en egen plass til verktøyet sitt!
Har en stor del til av rommet som ikke er avbildet, men der skal ting skje først.




Say hello to this little cutieee



Her er vårt nyeste medlem, Aro, en liten chihuahua valp♥







Piknik ute i sola

"Mamma, kan jeg dra opp rullgardinen for å se om det er sol ute?"


Etterfulgt av en høylytt jubel fordi sola tittet frem og han gledet seg til å tilbringe dagen ute♥♥

Dagen min starter alltid bra med en slik utsikt og en så herlig gutt som bare er blid, han her er nemlig aldri
morgengretten og det er fantastisk godt!! Vi avtalte under frokosten at vi skulle be hjem mimmi og bestefar
på piknik nede på plenen vår, for en slik dag MÅ bare tilbringes ute, akkurat som Edvard hadde planlagt.

Med denne utsikten bak oss spiste vi bananpannekaker og hadde en koselig lunsj, selv om det blåste litt. Det kjennes
på vinden at sommeren ikke er her helt enda, men sola må jo nytes alikevell for vi har ikke hatt så mange slike dager hittil.

 




Verdens vakreste bursdagsgutt

Den 10.05 fylte den mest tålmodige, mest omtenksomme, snille, nydeligste gutten 3 år♥

I bursdagsgaver hadde denne karen ønsket seg brannbiler, ambulanser og politibiler, men vi bare MÅTTE
kjøpe sykkel i 3 årsgave! Heldigvis falt den i smak og nå blir det masse sykling ute på terassen i sommer.
Edvard er utrolig heldig som har så mange snille, sjenerøse og gode mennesker rundt seg, så han fikk
alt han ønsket seg og litt til♥

I mellom all pyntingen til selskapet måtte han posere litt ved sykkelen sin, og det gjorde han med glede :-D



Edvard er en gutt som ser forandringer og detaljer kjapt, så da han kom hjem fra bilutstilling sammen med pappaen sin,
var det første han sa da han kom inn: Oi, mamma, har du pyntet så fint med ballonger til meg?♥

Barnebursdag må også til, så her satt 4 gode venner og koste seg lenge med kaker og godteriposene sine.




 

 




Sett noe så lekkert??

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har siklet etter et slikt stuebord, men det er LENGE. Desverre så har ikke prisene
på slike bord passet min økonomi, så her har jeg spart og spart, og solgt ting som jeg ikke har hatt bruk for.
Og når man venter på noe godt, så venter man jammen meg ikke forgjeves♥♥

 

Åh, jeg er så glad i dette bordet! Det eneste som mangler nå er glassplate på bordplata, for dette bordet skal ikke bli ødelagt.
Men jeg er så usikker på om jeg må ha herdet glass eller ikke? Noen sier at herdet glass på en overflate kommer til å
pulveriseres om noe blir slått hardt oppå, og andre forteller meg at det knuses lettere om den ikke er herdet.. Hjelp?




På september blir vi 4



I denne kulemagen skjuler det seg en liten guttebaby som er forventet på september. Termindatoen ble faktisk min
egen bursdag, så det blir spennende. Med tanke på hvor stor jeg allerede har blitt (er nå i uke 23), så tror jeg han kommer
litt før slik som storebror gjorde. Om han skal bli like tung og lang som sin bror så får jeg da håpe at jeg slipper noe overtid!

Navn er usikkert, så her blir han kalt lillebror frem til vi får se han i virkeligheten♥




Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.com











hits