Fotomodellen

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Tiden den flyr, og det fortere enn jeg rekker å henge med.. Jeg trodde jeg skulle få ha baby lenge denne gangen og at tiden skulle gå sakte. Men neida, han her ble 5 måneder den 17. februar og tiden går fortere for hvert barn man får. Babytiden er så spesiell og dyrebar, og jeg er glad jeg har nytt hvert et sekund. Alle fasene og alle aldre er spesielle, og barna forandrer seg hele tiden. Denne lille gullgutten er så god. Og se så fin han er da, perfekt fotomodell!


 
Skaffer likes på barnas bekostning

Jeg er vel ikke den eneste som følger en hel haug med mammaer på instagram..? Det å se kjempefine bilder av nydelige små, få inspirasjon til klær, vogn, utstyr og mye mer. Følgerne til enkelte stiger jo med flere tusen i uka og de får likes til den store gullmedalje. Barn som sover er jo noe av det søteste som finnes, og det er det masse bilder av for tiden. Spesielt sammen med elefantbamsen fra IKEA, eller instaelefanten som jeg kaller den. Den har alle disse instamammaene plassert tett inntil sin lille skatt for å "passe inn" blant resten.

Men det som skremmer meg veldig er den nye trenden blant disse instamammaene.. Babyene deres fra de er nyfødte og opp til halvåret gammel ligger fullt påkledd INNE og sover? Hva i huleste er det som skjer? Skal vi begynne å skaffe likes på barnas bekosting nå? Er det bare jeg som har fått med meg at babyer IKKE skal ha det for varmt? For det virker sånn. Flere ganger daglig ser jeg slike bilder, og det er ikke bra at så mange følger denne trenden og prakker på disse søte små alle de klærne inne. 
Babyene ligger på pledd eller saueskinn, med lue, ytterjakke eller dress, sko og kanskje klin inntil en stor bamse i tillegg og SOVER.
Går det først opp for dere om noe virkelig går galt?

Ja, bildene blir søte. Men er det verdt det??

Kanskje har disse mødrene kledd på de og kledd av igjen ganske fort etter barnet har sovnet. Ikke vet jeg. Men jeg liker det fremdeles ikke. Å avbryte søvnen er heller ikke fint gjort bare for å få tatt det "perfekte" sovebilde av barnet. Er instagram virkelig SÅ stort at du gjør alt for å skaffe likes og følgere? Greit nok at vi ønsker at barna skal se fine ut og at vi legger ut flotte bilder av de.
Men vær så snill, BRUK HODET!

Prøv selv, ta på genser og bukse, ytterjakke, sko og en tykk lue, for deretter å legge deg til å sove på pledd inne i stua et par timer. 
Er det godt? Og til deg som blokka meg pga min kommentar for å opplyse om at barn ikke skal ha det for varmt; Bryr du deg mer om å skaffe likes og følgere av å publisere bilder av din alt for varme - sovende baby enn å ta ting alvorlig...? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lille baby William, sovende med normale klær for innendørs bruk og med et godt teppe lagt lett over :-)

 
5 måneder med LYKKEAh, du lille vakre baby William!

Om to dager er du 5 måneder gammel, tenk det! 5 måneder siden jeg fikk holde deg for første gang, 5 måneder siden du kom og
tok oss med storm, 5 måneder siden Edvard ble storebror (den beste i verden faktisk), 5 måneder siden jeg fikk kjenne på enda
en gedigen UBESKRIVELIG fantastisk HERLIG uendelig STOR KJÆRLIGHET♥
Selv om vi har hatt tøffe uker med masse kolikk og gråt, har dette vært 5 perfekte måneder.
Det blir faktisk ingenting i forhold til alle smil og all den gleden du bringer.

Vi var i dag på kontroll på helsestasjonen, en sprøyte i hvert lår, veiing og måling.
Lillegullet begynner nå å bli stor, 8100gram - 67cm lang.

Elsker deg høyere enn himmelen, søtnosen!
Enten er du jævlig LAT, eller så lyver du..!

Det jeg skal skrive om nå kommer jeg over flere ganger i uka. På facebookgrupper og på finn.no. Og jeg blir så LEI!

Når du skal selge et plagg, et par sko eller noe interiør... Gir du det da fra deg i dårlig stand, f.eks skittent? Eller vasker du og ser til at det er i en god stand før du kvitter deg med det? Mange gjør det på den enkleste (?)  måten, slik som dette eksemplet:

Trenger en vask sier du.. Så hvorfor ikke bare vaske skoene før du tar bilde og legger ut annonsen på finn?
Man trenger ikke være ekspert for å få til det, ikke tar det tid heller. Og kanskje får du solgt de litt kjappere og kanskje til
en litt høyere pris? Kanskje smart å impregnere også, for siden disse skoene trenger det har du sikkert en liten slump igjen.

Har ofte sett etter pent brukte ullklær til barna på facebook og finn.no, for det er dyrt og i tillegg noe barna trenger en hel haug
av, så hvorfor ikke handle billigere om man kan? Men da de aller fleste annonserer slik som dette, kjøper jeg nytt i stedet.

Pent brukt ull fra Hust & Claire selges.
Har noen flekker, men de forsvinner sikkert i vask.

WHAT?

Hadde de flekkene forsvunnet i vask, hadde du vel greid å få de vekk, eller?

Ja, så enten er du jævlig LAT eller så lyver du bare for å få unna ting som er ødelagte mot BETALING!
Pinky swear

Jeg skal sove i natt mamma, jeg lover!


Denne lille luringen vil ikke at mamma skal sove om natta, han har i en lang periode nå sovet lite på natta. Det er ikke det at han er lys
våken og lager show, men han er meget urolig. Vrir seg, promper, lager knirkelyder og sovner ordentlig igjen kun om han får pupp.
Enkelte netter har han puppen en gang i tima, og det er nok bare for kos ettersom han sovner nesten med en gang.

Heldigvis har vi enkelte netter der vi sover godt, men han spiser fremdeles med 2-3 timer mellom bare.
Nok melk har jeg, og han er SÅ fornøyd på dag og kveld så det er ikke det som er problemet.

Er det noen her med tips og triks?
Baby WilliamEn powernap etter all den fotograferinga trengs♥
Dette er jeg 99% sikker på at du ikke visste fra førHvorfor har du ei skjorte i kasserollen tenker du vel nå? Jo, det skal jeg fortelle deg. For noen uker siden kjøpte jeg meg en kjempefin genser fra gina tricot i burgunder, med hvit skjortekant nederst. Samboern er den som vasker aller mest klær her hjemme, men noen ganger glemmer han å henge det opp til tørk. En av disse gangene lå denne genseren min våt sammen med flere andre burgundre klesplagg i maskinen litt for lenge... Og da smittet noen av de andre plaggene av på den hvite kanten på genseren. Jeg ble så sint, for jeg hater at nye klær går i stykker så kort tid etter kjøp. Jeg la den på boden for å "glemme" den en stund og der ble den liggende. 

I går gjentok denne historien seg... Men da var det størstegull sin nye, fine skjorte fra lindex som fikk flekker. Samboern lot klesvasken ligge for lenge i maskinen og min burgundre bukse smittet av og forårsaket masse flekker på skjorten her og noen gulpekluter. Jeg raste, hadde en skjennepreken for min samboer, raste litt til, og kom helt plutselig på hvordan min kjære mor fjernet en stor rødvinsflekk fra favorittbuksa mi etter en fest jeg hadde vimset litt på. MELK. Ja, kokt melk fungerer faktisk som flekkfjerner..! Så jeg kokte opp melk, tok kasserollen av plata og la nedi skjorta. Melka ble raskt lyserosa og skjorta flekkFRI. Det er kun en ubetydelig liiten flekk igjen, men den ser jeg kun om jeg stirrer (og vet hvor den er...).

Når den var ren og pen kom jeg på min genser som lå på boden, kanskje virket det på den også selv om den var tørket etter uhellet?


Etter en liten tur i kokvarm melk ble resultatet slik:Så ja, om man har et uhell med rødvin eller bare har tullet litt med farger som kræsjer i maskinen

BRUK MELK :-D
Bevegelsesalarm ventes i posten

Etter det som skjedde med sønnen min William på 4 mnd her om dagen, sliter jeg sånn med å la han ligge alene. Jeg sover fryktelig dårlig om natta og jeg sjekker stadig at han puster. Bare han sover litt for tungt ved siden av meg i senga får jeg hetta. Vi har han ned på stua sammen med oss til vi legger oss selv, det gjorde vi med storebroren også frem til han var ca 5 mnd. Han sover i en vognbag som vi bærer med oss opp og setter i sprinkelsenga når vi tar kvelden. Jeg har lenge tenkt at han skal få sove ute nå når duppene blir mer regelmessige, men jeg tørr ikke. Jeg tørr faktisk ikke å la han sove så langt unna meg uten at jeg kan sjekke pustebevegelser hvert andre minutt. Det er ikke noe gøy å ha det slik, men jeg er LIVREDD for at han skal slutte å puste igjen og at han dø fordi jeg ikke oppdager det.

MEN, i går da jeg skulle bestille en babycall fant jeg også at de solgte bevegelsesalarm på samme side. Den kjøpte jeg med en gang og jeg tittet ikke på prisen en gang, for den er ubetydelig..! Jeg skal forhåpentligvis greie å slappe av litt mer med den i hus, og så satser jeg på at den passer på slik at alarmen går om lille er uheldig igjen♥

Info om Snuza go: Snuza Go! er en 100 % mobil bevegelsesalarm. Varsler hvis alle bevegelser opphører i 20 sekunder, og om bevegelsene er svake eller færre enn 8 bevegelser/min. Sender ikke lyd eller overfører radiofrekvens (ingen risiko for stråling). Festes på barnets bleie. Kan brukes sammen med en elektronisk babycall. Kan brukes for samsovende tvillinger/prematurfødte barn. Batteriet holder i ca 1 år, og kan byttes ut. Krever ingen ledninger eller strømtilførsel. Veier 31 gram og rommer en håndflate.

Dette innlegget er ikke sponset, men jeg er så innmari fornøyd med jollyroom.no at jeg forteller gladelig hva jeg kjøper der, slik at flere kan få fantastiske tips.
Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits