Vårfølelse

Følelsen av vår er bare så utrolig herlig.. Nå titter solen inn og lyser opp hele stua♥
Jeg er ikke noe spesielt glad i vinteren, men alt blir så mye vakrere med sol! 

Torsdager for meg betyr FRIDAG, og da er jeg og sønnen min hjemme og nyter tiden sammen. Han sover fortsatt formiddagsdupp, og den kan vare et par timer, av og til 3 timer. Så når han sover benytter jeg tiden til å legge inn litt bilder, se på mine favorittprogram og rydde litt. Slikt skal ikke komme mellom oss når vi først har fri sammen. Så når han er våken står Kosinus på repeat omtrent hele tiden, Edvard lager liksom-mat til meg i kjøkkenet sitt, bygger litt lego innimellom, og vasker opp koppene sine med den nye koppkosten han valgte seg på butikken i går, haha, disse barna!

Tiden flyr

Nå er det sannelig meg snart helg igjen, og muligens kommer samboeren min hjem med ny bil i morgen kveld. Meget spent på om det blir bilkjøp og gleder meg til å se bilen i virkeligheten :-) Vi skal selvsagt ha volvo, ingen annen bil (om man ser bort fra min golf, som etter hvert også skal byttes bort til fordel for volvo).

Jeg skal jobbe litt i morgen, men jeg ser virkelig frem til å ta helg, det er alltid hardt å starte på etter noen uker ferie.


Mitt år 2014

2014 var faktisk ganske innholdsrikt når jeg tenker tilbake på hva som har skjedd, hva jeg har gjort og ikke minst hva jeg har oppnådd. Fra januar til mars var jeg stort sett bare hjemme med sønnen min og levde på dagpenger og kontantstøtte (samboeren har 100% fast stilling), men i tillegg til å " bare" gå hjemme hadde jeg en stor drøm, interiørbutikk. Fra mars og til mai var jeg i planleggingsfasen av å starte butikk i ei gammel brygge her jeg bor, og bare en mnd før åpning brakk jeg et bein i foten.Og jeg må si en ting, har du en tvangstanke om å telle trappetrinn, ikke glem det èn eneste gang, for det var det som skjedde med meg. To trinn glemte jeg og vred fotabladet slik at den ene metatarsen brakk, og det skeivt. Fikk beskjed om minst 6 uker på krykker. Verden raste sammen for meg en stund, men med god støtte og masse hjelp av familie fikk vi det klart til åpning allikevel♥ Åpningen var vellykket og jeg startet helt fra bunnen uten noen slags form for lån eller støtte. Heldigvis hadde jeg bil med automat, så jeg kom meg over alt selv om foten ikke fungerte.

På begynnelsen av juli, eller var det slutten av juni? Jaja, uansett, min kjære gamle Volvo 850 tok selvmord.. Jeg som er så påpasselig på å ha på håndbrekket til og med på flat mark, greide å glemme det en dag etter jobb. Stressa, sulten, vond fot.. Ja, you name it. Bakken vår er kort og bratt, men bilen fikk fart og hoppet ned skråningen for så å tørne i autoværnet... FLAKS at ingen kom akkurat da. Jeg ble så sinna for jeg likte den bilen så innmari godt, selv om den drakk bensin som bare juling. Den var kjørbar etter, men veldig skeiv og samboeren stolte ikke hundre prosent på bilen etter selvmordsforsøket, he he.. Neida, men mtp skeivheten vraket vi den i stedet.Jippi, kunne endelig kaste krykkene litt og begynne med forsiktig belastning av foten!!

Etter nesten to mnd ble foten nogenlunde bra og vi reiste til Østersund på familietur og bare nøt sommeren maks! Jeg elsker å tilbringe sommeren min i Østersund, for der er det virkelig koselig. De små hyttene man kan leie der er supre, badelandet er supert, maten er super, frösö zoo er perfekt for barn og voksne i alle aldre!

Etter familieturen til Østersund var vi ute masse, badet i et vann som holdt badekartemperatur og lekte ute hele dagene!
Kjøpte meg ny bil på august, en nett liten golf 4, for det ble behov for det da jeg fikk meg jobb. Et vikariat på 30% som barne- og ungdomsarbeider :-D Vi skaffet oss to nye familiemedlemmer i løpet av sommeren, og det er tigern og pondus som er to fantastiske pusekatter! Skiller kun to mnd mellom de og de er besteste bestevenner.Edvard startet i bhg på august og da var han 2 år og 3 mnd, og det gjorde veldig veldig vondt i mammahjertet, selv om han hadde det sååå fint der♥ Han stortrivdes fra første stund og har hittil ikke grått og klamret seg fast i meg.Butikken min flyttet jeg hjem i kjelleren på september hvor den er nå pr dags dato, og det er veldig realt! Selv om butikken er åpen kan jeg være hjemme sammen med de to som betyr aller mest for meg. Kvalitetstid med familie er noe som er høyst oppe på prioriteringslisten min, så da var dette den mest perfekte løsningen for meg. Ønsker jo så klart verdens største lokale med 3 etasjer, hvor stue, kjøkken, bad, master bedroom, barnerom og slikt er innredd med MITT interiør. Den vakreste av de alle hjalp til med å pynte treet♥

Jeg har fått sansen for rødt og burgunder, så til jul farget søskenbarnet mitt som er frisør, håret mitt RØDT♥Adventstiden og julen bringer med seg så utrolig mye koselig, og masse trivelige sammenkomster.
2. helgen i desember var vi på DDE-julekonsert i Trondheim, sammen med mine foreldre og min lillebror. Den julekonserten gir meg en skikkelig herlig julestemning, kan rett og slett ikke være foruten! I tillegg fikk vi perfekte plasser rett foran scenen.

Vi var også på julebord, og det sammen med jobben til forloveden min. Alle som jobber der er noen herlige mennesker, lettlivet, koselige, pratsomme og snille. Forstår godt hvorfor min forlovede jobber der og aldri vil slutte!

Her er antrekket for julebordet i 2014

Rød kjole fra Nelly.com som jeg faktisk sikret meg allerede på august. Man må være tidlig ute skal man få sine favoritter :-) Og så for å få en siste finish på antrekket, fikk neglene litt glitter og glam.

Ellers har vi lagt nytt gulv, malt stua, laget nye møbler og fått bestemor til å pusse opp perfekte spisestuestoler til oss. Julen har vært helt på topp og kjempefin, fikk alt vi ønsket oss og litt til, men den gikk så alt for fort!! 
Hvit porselensvask, seriøst?

Det er så herlig med alt som er unnagjort, spesielt et rent og pent kjøkken. Eller, nesten helt rent da! Oppvaskmaskinen har gått hele mellomjula og etter nyttårsaften (bildene tatt i går), så noe ligger igjen i vasken å venter på neste runde. Ser forresten at det har blitt så populært med hvite porselensvasker på kjøkken? Det er lang ifra min smak, i såfall må kjøkkeninnredningen også være kritthvit for hvis ikke kræsjer det som rødt og rosa gjør. Kjøkkeninnredningen vår er eggehvit og det ser jeg de fleste innredningene er, for vasken blir seende hvit ut og innredningen skitten. Og så topper de det hele med hvit flis mellom over-og underskap.. Rart det ikke er flere som ser at det blir helt feil?

Vi pusset opp kjøkkenet like etter vi tok over huset i 2012, og allerede nå bare to år etter ser jeg mange endringer jeg kunne tenkt meg å gjort. Som å kjøpe overskap som har gått helt opp til taket, enda et sett med vitrineskap, bygd igjen denne inngangen til kjøkkenet og hatt innredning hele den langveggen også, for vi har jo inngang fra stua til kjøkkenet i tillegg til denne fra mellomgangen. Uansett hva man gjør i livet, om det er valg som må taes eller oppussing som blir gjort, er man som person stadig i forandring og endrer meninger hele livet ut.
Gøy for både store og små

Vi har ikke hatt så utrolig mye snø denne vinteren, men vi hadde litt i julen. Å leke i snøen er gøy for både store og små, så vi tilbringte en god stund ute den dagen vi hadde akemuligheter. Disse bildene er tatt på småbruket hos mine svigerforeldre, og jeg elsker slike gårdstun. Hva er vel finere enn småbruk?
I skrivende stund er det faktisk hvitt ute, det har snødd hele formiddagen (om man ser bort fra en liten regnskur i dag tidlig).
Favorittene mine!

Spisestuestolene og skapet er mine favoritter helt klart!!
Hjemmelaget, oppusset, litt nytt, litt gammelt, MYE sjarm♥


Nyttårsaften

Håper alle hadde en super nyttårsaften, for det hadde vi! Jeg laget middag og på menyen sto det selvfølgelig kalkun med nydelig tilbehør. Mine foreldre og min lillebror kom å spiste sammen med oss. Pappa og lillebror hadde laget fruktsalat til dessert, og det er så innmari godt. Spiser til jeg nesten sprekker i 1000 biter når jeg får slikt servert. 

 
Ettersom Edvard bare er 2.5 år hadde vi en liten nyttårsaften for han i 18-tiden slik at han skulle få sove natten gjennom og ikke bli vekt opp kl 00 bare for rakettene sin del. Sist nyttårsaften sov han gjennom hele feiringen og våknet faktisk ikke av smellene. Han syntes det var utrolig gøy med stjerneskudd og i tillegg sendte vi opp noen få raketter slik at han fikk se noen han også. 
 


Når den siste raketten til naboene ble fyrt opp, som førte til en skikkelig høy smell, våknet Edvard og ville veldig gjerne stå sammen med pappan og se ut vinduet. Raketter falt virkelig i smak, og han syntes det var moro å se på oss andre som var ute enda. Verdens snilleste og flinkeste gutt sovnet i sengen sin med en gang etterpå, han er super når det gjelder soving (og alt annet selvsagt..) :-)
Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.comhits