Dette er jeg 99% sikker på at du ikke visste fra før
Hvorfor har du ei skjorte i kasserollen tenker du vel nå? Jo, det skal jeg fortelle deg. For noen uker siden kjøpte jeg meg en kjempefin genser fra gina tricot i burgunder, med hvit skjortekant nederst. Samboern er den som vasker aller mest klær her hjemme, men noen ganger glemmer han å henge det opp til tørk. En av disse gangene lå denne genseren min våt sammen med flere andre burgundre klesplagg i maskinen litt for lenge... Og da smittet noen av de andre plaggene av på den hvite kanten på genseren. Jeg ble så sint, for jeg hater at nye klær går i stykker så kort tid etter kjøp. Jeg la den på boden for å "glemme" den en stund og der ble den liggende. 

I går gjentok denne historien seg... Men da var det størstegull sin nye, fine skjorte fra lindex som fikk flekker. Samboern lot klesvasken ligge for lenge i maskinen og min burgundre bukse smittet av og forårsaket masse flekker på skjorten her og noen gulpekluter. Jeg raste, hadde en skjennepreken for min samboer, raste litt til, og kom helt plutselig på hvordan min kjære mor fjernet en stor rødvinsflekk fra favorittbuksa mi etter en fest jeg hadde vimset litt på. MELK. Ja, kokt melk fungerer faktisk som flekkfjerner..! Så jeg kokte opp melk, tok kasserollen av plata og la nedi skjorta. Melka ble raskt lyserosa og skjorta flekkFRI. Det er kun en ubetydelig liiten flekk igjen, men den ser jeg kun om jeg stirrer (og vet hvor den er...).

Når den var ren og pen kom jeg på min genser som lå på boden, kanskje virket det på den også selv om den var tørket etter uhellet?


Etter en liten tur i kokvarm melk ble resultatet slik:Så ja, om man har et uhell med rødvin eller bare har tullet litt med farger som kræsjer i maskinen

BRUK MELK :-D

2 kommentarer

Hookvalley

08.02.2016 kl.19:54

Oj så utrolig smart! Dette visste jeg virkelig ikke, tusen takk for tipset! :)

Monica

08.02.2016 kl.22:47

Hookvalley: Ja, veldig :-D er så kjedelig når plagg blir ødelagte, så jeg er glad jeg kom på dette trikset! Hvem skulle tro kokt melk ville funke som flekkfjerner, haha :-)Skriv en ny kommentarHei! Jeg er ei jente på 24 år som er over middels interessert i interiør. Jeg bor i ei lita bygd sammen med min forlovede og vår sønn Edvard, vi venter barn nummer to på september i år. Er for tiden hjemmeværende og skal starte noe eget etter hvert. Du finner meg også på instagram: monicafrandsen :-)

For kontakt:
monicafrandsen@hotmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡